Red coral speelbal voor zuiderburen II

Twee ballen

Ondanks dat 'de Red Coral' de laatste jaren steevast als laatste eindigde in de competitie had Zuiderburen II het altijd lastig met deze tegenstander. Dit keer kreeg Zuiderburen II waar het al sinds tijden naar snakte: een klinkende overwinning. Hierbij moet wel de kanttekening geplaatst worden dat het team weinig in de weg gelegd werd op tweede Paasdag.

Na een kleine 10 minuten was de 1-0 voorsprong voor Zuiderburen II een feit, toen Frans een twijfeling tussen de 'Red Coral' keeper en diens verdediging afstrafte. Ook bij de tweede Zuiderburen-goal was Frans betrokken. Na goed doorgaan op rechts trok hij de bal terug, waarna de mee opgekomen verdedigende middenvelder Michael onberispelijk de bal tegen de netten duwde.

Het vertrouwen nam alleen maar toe en Zuiderburen II ging daarom op dezelfde voet door. Kenmerkend voor dit vertrouwen was de manier waarop de 3-0 tot stand kwam. Mark Boagerts zette vanachter uit de aanval op, ging een korte één-twee aan met Bart in de 'zestienmeter' en wachtte daarna nog heel lang alvorens de bal binnen te trappen.

Direct na zijn goal moest Mark noodgedwongen vervangen worden vanwege een opspelende enkelblessure. Routinier Geert nam zijn plaats in. Echte doelkansen had 'de Red Coral' tot dan toe nauwelijks gehad. De verdediging hoefde zich nooit bovenmatig in te spannen om op de been te blijven, op oproepkracht Timo na, die af en toe de hielen van zijn directe tegenstander te zien kreeg.

Dat het toch 3-1 werd was het gevolg van een communicatiefout aan Zuiderburenzijde. Voor rust werd de marge echter weer terugebracht tot drie. Een goede pass van michael bereikte Geert, die met een bekeken schuiver de verre hoek vond en daarmee de derde verdediger was die het net liet bollen. Geert speelde sowieso een goede wedstrijd en toonde aan dat je met ervaring nog een heel eind komt.

Na rust werd het spel van Zuiderburen II wat slordiger. De scherpte ebde wat weg, maar ook bij 'de Red' geloofde men het wel. Er kwamen in het tweede bedrijf nog wel wat kleine kansen, maar pogingen van Jan Dirkx en Michel troffen het vangnet achter het doel. Uiteindelijk viel toch nog het vijfde doelpunt voor Zuiderburen II, dat daarmee het (negatieve) doelsaldo wat draaglijker maakte. Nieuwkomer Rein die pas z'n derde wedstrijd speelde, bleek een openbaring op rechts en stond aan de basis van de 5-1. Hij versnelde even en vond met een schitterende lange pass Frans die bij de tweede paal alleen maar z'n hoofd tegen de bal hoefde te zetten.

Aanstaand weekend zal vooral in het teken staan van de wedstrijd van Zuiderburen I, maar om half 10 moet Zuiderburen II ook nog een partij afwerken tegen 'de Driesprong', die het in de ranglijst nog in het vizier heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *