Saaie salonremise

Trainingsbal

Na het onverwachte verlies van naaste concurrent 'het Bronneke' afgelopen zaterdag, kon het eerste elftal vandaag ineens kampioen worden als er gewonnen zou worden van de Haoverekkers.

Doordat dit weekend gelekt werd dat er nog winterbanden onder de kampioenswagen lagen, en deze onmogelijk verwisseld konden worden tijdens de paasdagen, werd vooraf besloten dat het kampioensfeest in ieder geval een week uitgesteld zou worden, ongeacht de einduitslag. Alle spelers van de Zuiderburen stapten vanmorgen dan ook met een dubbele gedachte het veld op. Enerzijds wilde men het vandaag afmaken en de kampioensbeker nu al mee naar de hoai nemen; anderzijds wilde men de slagroom op het toetje tot volgende week bewaren. Deze innerlijke tweestrijd was tijdens de gehele wedstrijd van het spel van de Zuiderburen af te lezen, wat resulteerde in een erg saaie wedstrijd.

De tegenstander deed erg haar best, maar kon eigenlijk geen moment gevaar aanrichten en de 'rood-gelen' konden wel gevaar aanrichten maar deed hier haar best niet voor. De wedstrijd eindigde dan ook hetzelfde als hij begonnen was in de brilstand.
De enige opwinding die de wedstrijd met zich meebracht was een kapotte spiegel bij een auto die naast het veld geparkeerd stond. Was er dan geen positief punt op te tekenen? Jawel; Zuiderburen I heeft zonder ook maar enige energie te verspillen weer een punt gehaald en hoeft nu nog maar één punt in 3 wedstrijden te behalen om zich een jaar lang kampioen te mogen noemen.
Hopelijk lukt dit al volgende week tegen 'Reuselcity', zodat Eric Bel de frietwagen niet voor niets geregeld heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *