Regels en richtlijnen mbt wedstrijden op tweede veld

Trainingsbal

De kop is er inmiddels af voor het huidige seizoen. Eindelijk is er weer leven op sportpark Den Hoek met vrijwel wekelijk minimaal 3 thuiswedstrijden van onze trots. Dat betekent ook dat de behoefte aan een tweede veld en extra kleedruimte nog steeds actueel is. Voorlopig ligt de oplossing nog steeds in het gemeenschappelijk gebruik van veld 5 met Reusel Sport en het huren van kleedruimte van AVR ’69. Als bestuur vinden we deze oplossing ook verre van ideaal, maar voor nu doen we toch een beroep op het aanpassingsvermogen van onze leden en vrijwilligers.

Wat betekent het in praktijk als op het tweede veld gespeeld wordt?

We hebben recentelijk geconstateerd dat de afspraken m.b.t. spelen op het tweede veld niet voor iedereen duidelijk zijn. Vandaar dat we deze hier nogmaals onder de aandacht willen brengen:

Als er in de voetbal.nl app staat dat jouw wedstrijd op veld 2 gespeeld wordt, wordt veld 5 van het sportpark bedoeld. Voor v.v. de Zuiderburen is dat het tweede veld. De nummering van de velden op het sportpark gaat niet uit van 2 voetbalverenigingen en loopt door van 1 t/m 10.
In uitzonderlijke gevallen kan de app veld 3 aangeven. Dat is veld 4 van het sportpark.

Als jouw wedstrijd op veld 2 (veld 5) gespeeld wordt, betekent dat automatisch dat je om dient te kleden bij AVR ’69. De atletiekvereniging zorgt dat de namen van de teams op de deuren van de kleedlokalen geplakt zijn. AVR ’69 verzorgt ook de thee in de rust. Deze staat klaar in het kleedlokaal of in de hal voor het kleedlokaal. Denk er ook aan de scheidsrechter een kop thee aan te bieden!

Voor bezoekende teams is het, nog meer dan voor onze eigen spelers, een zoektocht als men op veld 2 dient te spelen (en dus om dient te kleden bij AVR ’69). We doen dan ook een beroep op onze teammanagers / spelende bestuursleden om de bezoekers wegwijs te maken. Dus laat het hen niet zelf uitzoeken, maar heet bezoekers welkom en dirigeer ze naar de kleedlokalen en het veld. Dit is in lijn met het sociaal gemoedelijke karakter dat we als club uit willen stralen.

Vaak heeft AVR ’69 haar accommodatie al geopend voor de spelers arriveren, maar dit is geen vanzelfsprekendheid. We verzoeken daarom, ook in dit geval de teammanager, om de sleutel mee te nemen en indien nodig het clubhuis en de kleedlokalen van AVR ’69 te openen.
Neem de sleutel mee naar het veld en laat deze niet in het kleedlokaal liggen. Na afloop van de wedstrijd ook het pand weer netjes afsluiten, behalve als AVR ’69 activiteiten heeft op hun locatie.

Voor de wedstrijd op het tweede veld begint, dienen de hoekvlaggen geplaatst te worden. Deze staan bij AVR ’69 in de inpandige kast in het kleedlokaal van de thuisploeg. Zorg ook dat ze na afloop van de wedstrijd hier weer opgeslagen worden.

Hoewel we recht hebben op een tweede veld, dienen we ons wel als gast te gedragen als we op het tweede veld spelen. Reusel sport zorgt o.a. voor de belijning. Dat betekent ook dat we de doelnetten omhoog moeten hangen, net zoals op ons hoofdveld.

Deze regel geldt niet alleen voor de kleedruimte bij AVR ’69, maar we benoemen het liever een keer extra. Zorg na afloop van de wedstrijden dat je de kleedlokalen (dus ook van de bezoekers) netjes achterlaat. Er is een trekker aanwezig in de kleedlokalen. Laat ook geen kledingstukken hangen of een muziek box achter.

Wedstrijd coördinator gezocht

De wens voor wedstrijd coördinator die zondags toeziet op bovenstaande zaken is intern al meermaals uitgesproken. Helaas heeft zich hier nog geen vrijwilliger voor gemeld. Mocht je hier interesse in hebben, laat het ons aub weten.
We willen de relatie met zowel Reusel Sport als AVR ’69 graag goed houden. Ook willen we een goede gastheer zijn voor bezoekende teams. Daarom nogmaals het verzoek aan onze leden om bovenstaande afspraken en richtlijnen in acht te nemen.


Bijlage: 
Plattegrond sportpark Den Hoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *