Rodeho frustreert zuiderburen II

Twee ballen

Betrekkelijk eenvoudig hield 'de Rodeho' de 3 punten in eigen huis, door afgelopen zondag Zuiderburen II te verslaan. Evenals eerder dit seizoen was de nummer 5 uit de competitie te sterk en Zuiderburen II mocht niet eens aanspraak maken op een puntje, want het spel was zwaar ondermaats.

Het begin was nog redelijk, maar zoals zo vaak pastten de Zuiderburen zich weer aan aan het tempo van de tegenstander. De voorsprong voor 'de Rodeho' kwam na een minuut of 16, via een droge poeier in de linker benedenhoek. Hierna bleef 'de Rodeho' het spel bepalen. Een kans van Frans, na een subtiel hakballetje van Jan Vosters had de wedstrijd misschien kunnen kantelen, maar hij treuzelde te lang waardoor de verdediger redding kon brengen.

Onder leiding van de technisch begaafde centrale middenvelder probeert de thuisploeg de voorsprong uit te bouwen, maar voor rust hield Wil zijn doel verder schoon. Even was er nog hoop voor Zuiderburen II dat er met een gelijkspel gerust kon worden, toen de mee opgekomen laatste man Michel Jan in stelling bracht, maar zijn inzet met z'n zwakke linkerbeen kon door de keeper worden geparreerd.

In de rust lieten sommige spelers aan Zuiderburen zijde hun frustratie eruit, maar het zou weinig teweeg brengen in de tweede helft. Na de thee kwam, de doorgaans degelijke dispensatiespeler Dennis in het veld, maar dit maal was hij erg ongelukkig bij één van zijn eerste balcontacten. Zijn te korte terugspeelbal op Wil leidde de 2-0 in. In eerste instantie kon Wil nog redding brengen, maar het daaropvolgende moment moest hij toch naar het net, toen hij door de invaller aan Rodeho-kant in de korte hoek gepasseerd werd.

Na deze goal ging de 'Rodeho'-storm nog niet liggen en had Zuiderburen II geluk toen een schot buiten bereik van de keeper op de paal belandde. Ook bij een bal die net over de kruising zeilde hadden de 'rood-zwarten' het geluk aan hun zijde. Ook doorstond het zonder schade de vijf minuten die het in ondertal speelde, als gevolg van een gele kaart van Renier na een natrappende beweging.

Toch bleek het slechts uitstel van executie want 7 minuten voor tijd viel toch nog de 3-0. Toch kreeg Zuiderburen II een eretreffer toegeworpen van de zeer solide 'Rodeho'-defensie. Nadat Renier eerder op de doelman stuitte na een mooie voetbeweging, wist Dennis deze in de slotfase wel van dichtbij te passeren na een goed uitgevoerde counter. Samenvattend was het een zeer zwakke partij waarbij Zuiderburen II voortdurend achter de feiten aanliep. Het is nu de hoogste tijd om het tij te keren, maar dit zal moeilijk worden tegen de geslepen ploeg van 'de Haoverekkers', die de volgende tegenstander is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *