Rommelig duel levert beide teams punt op

Twee ballen

In tegenstelling tot een week eerder, hadden de meeste spelers vandaag het gevoel dat er misschien wel eens iets meer te halen zou zijn. Tegenstander 'de Driesprong' stond namelijk maar 1 plaats boven het tweede team van de Zuiderburen. Toch bleek het niet zo eenvoudig te zijn om tot goed spel te komen op de slechte grasmat van het Driesprongveld.

De eerste helft was in dat opzicht nog het beste, maar het was toch de thuisploeg die het meeste balbezit had. De voerhoede van Zuiderburen II kwam er in deze fase nauwelijks aan te pas en op het middenveld was het moeilijk voetballen tegen de fysiek sterke tegenstander. Achterin stond het echter weer goed, zoals wel vaker de laatste weken. Grote doelkansen waren er gedurende de eerste 35 minuten aan beide kanten nauwelijks te bespeuren. Slappe afstandschoten vormden het enige gevaar voor het doel van 'de Driesprong'.

Na rust werd de partij nog rommeliger. Het werd voor de Zuiderburen nog moeilijker om de bal vast te houden. 'De Driesprong' was iets dreigender dan de rood-zwarte formatie, maar de verhoudingen qua kansen lag ongeveer gelijk. Toch was keeper Wil nauwlijks te verontrusten. Enkele keren dook hij gretig op de bal en voorkwam daarmee het grootste gevaar. Ondanks dat er in de tweede helft meer onrust in het team van de Zuiderburen zat, konden zij toch ook nog enkele kansen optekenen. Zo sprong Toon, die in de voorhoede naast John plaatsnam, niet goed om met een kans na een prachtige voorzet van Jan Vosters. Even daarvoor verraste een speler van 'de Driesprong' bijna zijn eigen keeper, toen een voorzet van de andere kant via zijn hoofd tot doelkans werd getransformeerd.

Het dichtst bij een Zuiderburen goal was zoals wel vaker toch weer John, die de bal buiten het zicht van de scheidsrechter met de hand meenam, maar ook op de keeper stuitte. Tegen het eind van de wedstrijd kwam Zuiderburen II nog goed weg, na een aardige combinatie over de linkerflank. Het schot wat uiteindelijk volgde ging echter gelukkig voorlangs, waardoor de beginstand ook de eindstand bleek. De term 'hotse-knotse-voetbal', zoals Eric Bel na afloop de wedstrijd typeerde vertelt waarschijnlijk nog het best het verhaal van dit duel, maar het levert toch toch weer een puntje op. Komende week zal er vanwege carnaval niet gevoetbald worden. Een week later staat de onderlinge confrontatie tussen Zuiderburen I en II weer voor de deur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *