Tweede helft brengt Zuiderburen II gewenste 3 punten

Twee ballen

Na weken zonder voetbal konden de spelers van Zuiderburen II eindelijk weer eens aan de slag, voor een op papier relatief eenvoudige klus. Tegenstander was vanmorgen op het Bruintjesveld namelijk ´Reuselcity´. Toch moest er gewaakt worden voor onderschatting, want zoals eerder in het seizoen bleek is het een taaie tegenstander.

Al in de beginfase van de wedstrijd kwamen de Zuiderburen ook goed weg, toen de spits van Reuselcity de diepte in gestuurd werd. Keeper Willem was echter op z´n hoede en verijdelde deze kans. Toch versterkte deze kans bij Reuselcity het geloof dat er wat te halen viel in deze wedstrijd. Zuiderburen II probeerde het wel, maar kwam maar moeilijk in haar spel.

Ongeveer halverwege de eerste helft kwam Reuselcity niet eens onverdiend op voorsprong. Bij een vrije trap aarzelde Frans, waardoor een speler van Reuselcity met een kopbal Willem wist te passeren. Voorin mistte Zuiderburen II snelheid, omdat John ontbrak en het middenveld had zijn handen vol om in verdedigend opzicht orde op zaken te stellen.
Toch kwam Zuiderburen II voor rust nog bijna op gelijke hoogte. Ook dit gevaar kwam voort uit een vrije trap, maar daar waar Reuselcity doel trof, belandde de kopbal van Ron op de lat.

Hierna meende de scheidsrechter dat het nodig was dat hij de regie van de wedstrijd in handen nam. Eerst gaf hij Renier een onnodige gele kaart en even later kreeg de aanvoerder van Reuselcity dezelfde prent voorgehouden, wat meer op een ´goedmakertje´ leek. Aan het spelbeeld veranderde weinig, maar het was duidelijk dat er voor Zuiderburen II na rust wat moest veranderen.

Na de thee vonden er dan ook wat omzettingen plaats. Achterin ging men 1-op-1 spelen en voorin kwam Emiel erbij. Dit leek goed uit te pakken, maar toch hield Reuselcity nog een tijdlang stand. Het was Harm Goorman die de bevrijdende gelijkmaker tegen de netten joeg vanaf een meter of 18.
De 2-1 liet hierna ook niet lang op zich wachten. Slecht uitverdedigen van Reuselcity werd genadeloos afgestraft door Bert.

Hierna eiste de scheidsrechter weer een hoofdrol op. Ron van Gompel mocht dit keer 5 minuten gaan rusten en voor Reuselcity was dit aanleiding om nog eens aan te zetten. Gelukkig blonken Michael en Willem in defensief opzicht uit, waardoor ieder gevaar onschadelijk gemaakt werd.

De spelers van Zuiderburen II toonden zich hierna slagvaardiger dan de groenhemden van Reuselcity. Via goals van Emiel, op aangeven van Bert en Renier liep team II van de Zuiderburen uiteindelijk uit naar 4-1. Ook vielen er nog 2 gele kaarten eerlijk verdeeld over beide teams. Het zal daarom moeilijk worden om de sportiviteitsprijs dit jaar in het bezit van de Zuiderburen te houden, maar de 3 punten waren in ieder geval op zak. Over 2 weken mag het team aantreden tegen lijstaanvoerder ´de Stampers´.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *