Zuiderburen I wint 7e wedstrijd op rij

Trainingsbal

Het sterrenensemble van coach Lauwers trad vanmorgen om half 10 op het Bruintjesveld aan tegen de Stampers. Omdat de Joppen hun bed niet uitkonden, werd gestart met dispensatiespeler Michael in de basis, waarvoor dank. Deze start mag aangemerkt worden als een droomstart.

In het eerste kwartier wonnen de Zuiderburen werkelijk elk duel. Dit resulteerde al na een minuut of 10 dan ook tot de 1-0. Dennis plaatste een bekeken schot uit de tweede lijn perfect in de linkerhoek. Niet veel later mocht Dennis opnieuw aanleggen vanuit een vergelijkbare positie. Deze keer raakte Marco de bal onderweg met de hak, waardoor de bal enigszins van richting veranderde en in het netje verdween; 2-0. Ondanks dat de keeper van de tegenstander in beide gevallen niet vrijuit ging, waren beide goals zeker de verdienste van de Zuiderburen.

Goed combinatievoetbal met een vleugje persoonlijke souplesse. Na deze goals namen Hans’ mannen enigszins gas terug, waardoor de tegenstander wat meer greep op de wedstrijd kreeg. Dit resulteerde vlak voor de thee tot de 2-1. Een voorzet over links werd niet goed verwerkt door de Zuiderburenverdediging, waardoor de rechtsbuiten vrij uit kon halen. In de rust werden enkele wijzigingen doorgevoerd, wat met name de bedoeling had om in verdedigend opzicht meer zekerheid te bieden. En dit werkte; de tegenstander is in heel de wedstrijd eigenlijk maar één keer voor de goal van Cees verschenen.

Dit was misschien wel het spannendste moment van de tweede helft. De spits van de tegenstander, stormde vrij af op de keeper. Voorstopper Ron kon de bal echter in een uiterste poging voor de voeten van de tegenstander wegglijden. Aangezien dit met weinig subtiliteit gepaard ging, mocht alles wat ‘Rood-Geel’ gezind was zich in de handen knijpen. De scheidsrechter had de bal namelijk ook op de stip kunnen leggen. Dit schoot de tegenstander in het verkeerde keelgat, waardoor de sfeer meer en meer grimmig werd.

De spelers van ’de Stampers’ hadden zich echter beter op de wedstrijd kunnen concentreren dan zich druk te maken over de, in hun ogen dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Hun spel kwam het namelijk niet ten goede waardoor de voorhoede van de Zuiderburen enkele keren gevaarlijk kon counteren. Marco was een paar keer dicht bij een goal en een opportunistisch schot vanaf de middenlijn van Renier, ging maar rakelings over. Deze gemiste kansen en het uitblijven van druk van de tegenstander zorgde ervoor dat de wedstrijd eindigde in een nette 2-1 overwinning. Gezien de kansen die Zuiderburen I kreeg hadden er minimaal het dubbele aantal in gemoeten, maar desalniettemin staat Zuiderburen I na 7 wedstrijden fier bovenaan, met 21 punten en slechts 3 tegengoals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *