Sterk begin bekertoernooi voor zuiderburen II

Twee ballen

Zuiderburen II kende gistermorgen een flitsende start in de bekerwedstrijd tegen 'Reuselcity'. Bij de eerste de beste aanval was het al 1-0. Een voorzet vanaf rechts door Rick kwam via de rug van Frans bij Michel terecht. Laatsgenoemde profiteerde optimaal van de chaos in de 'Reuselcity-defensie.

Hij kon de bal vrij aannemen, doorlopen richting doel en binnentikken. Hierna liet Zuiderburen II 'Reuselcity' het spel maken, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van de keeper. Ondanks de vele positiewisselingen in de 'Reuselcity'-voorhoede, was de mandekking prima verzorgd bij de Zuiderburen. En dreigde het toch gevaarlijk te worden, dan was er altijd nog Mark om het gat dicht te lopen.

Een minuut of 7 voor rust was de ingevallen Jan Dirkx dichtbij de 2-0. Zijn volley uit de draai ging rakelings langs het doel. In die fase kreeg Michael nog een aanslag te verduren na een onbezonnen tackle van achteren, maar gelukkig kon hij verder.

Na de thee kwam Ties in het veld ter vervanging van Willem, die het wederom goed deed in de defensie. Aan het spelbeeld veranderde niet veel. Toch kwam 'Reuselcity' vrij snel langszij, uit een penalty. Deze werd gegeven nadat Rick de nieuwe lange spits van 'Reuselcity' even vasthield toen deze van hem weg draaide. Deze gelijkmaker moest Zuiderburen II even verwerken.
Een vrije trap, die een paar minuten na de penalty gegeven werd, had de spelers van Zuiderburen II nog meer in rouw kunnen dompelen. Deze werd namelijk getoucheerd door een Zuiderburen been en ging rakelings voorlangs.

Hierna herpakten de roodhemden zich enigszins, maar men had toch moeite om de aanvallers in stelling te brengen. Frans was wel erg dichtbij de 2-1. Hij anticipeerde goed op de doorgekopte bal van Jan Dirkx, passeerde de keeper ook, maar treuzelde daarna te lang. Hierdoor kon een 'Reuselcity'-verdediger met een sliding het doelpunt nog voorkomen.

8 minuten later werd het net wel gevonden. Michael, één van de uitblinkers in deze pot, ging op avontuur, legde af op de vrij lopende Eric, die op zijn beurt goed binnenschoot. Helaas keurde de scheidsrechter dit doelpunt af op aanraden van de grensrechter, die blijkbaar buitenspel had gezien. Het ongeloof bij iedere Zuiderbuur was groot, maar men wist dit goed om te zetten in een positieve drive. Dit resulteerde in een mum van tijd toch tot de 2-1.

Michel, de maker van de eerste goal en het toonbeeld van onverzettelijkheid, was dit keer de aangever. Zijn pass werd bij de tweede paal met links binnen gegleden door Renier. Reniers compagnon in de spits, Jan Dirkx maakte direct daarna aan alle twijfel een einde. Hij stond aan het eind van een aanval die dwars door de defensie van de groenhemden sneed en rondde ook bekwaam af.

De resterende tijd werd hierna probleemloos uitgespeeld. Een compliment aan heel het team is zeker op z'n plaats. Hopelijk kan deze lijn volgende week voortgezet worden als 'de Bruintjes' wacht voor de 3e competitiewedstrijd van het seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *