Zuiderburen I zet cruciale stap richting kampioenschap

Trainingsbal

Afgelopen zondag heeft Zuiderburen I dé kraker van het seizoen tegen directe opponent 'het Bronneke' in haar voordeel weten te beslissen. Onder toejuiching van velen die de Zuiderburen een warm hart toedragen, werd er de volle 70 minuten lang een gelijk opgaande match op de mat gelegd.

De tegenstander kwam het meest dreigend opzetten, maar de Zuiderburen stelde hier een venijnige counter tegenover. In de 21e minuut besliste één van deze counters de wedstrijd. Rechter vleugelspits Jannes zag dat zijn collega spits Marco geheel vrij stond, maar verraste vriend, vijand en zichzelf door de bal bij de tweede paal binnen te laten vliegen; 1-0.
Hierna volgde een spannend vervolg van de wedstrijd. De stand verplichte de tegenstander om druk te zetten, maar deze liet na om de geboden mogelijkheden af te werken. Zuiderburen I mocht Cees ook bedanken toen hij een goede vrije trap zeer knap voor de kruising wegranselde. 

Na rust was het ook nog even de billen bij elkaar knijpen voor zowel de Zuiderburen-spelers als diens aanhang, toen een bal van de lijn gehaald werd nadat Cees al gepasseerd was. Hierdoor raakte de spelers van de tegenstander ligt geïrriteerd, wat leidde tot twee rode kaarten. Aan Zuiderburen-zijde viel ook één kaart (Martien), maar die had de gele kleur. Nadat Martien na 5 minuten uitsluiting weer terugkeerde stonden de Zuiderburen met 2 man meer op het veld. Dit was echter niet direct aan het spelbeeld af te zien.

'Het Bronneke' zocht via de combinatie de weg naar het vijandelijke doel. Zuiderburen I moest het meer hebben van snelle uitvallen, die echter niet altijd even zorgvuldig uitgespeeld werden. In de eindfase dacht Frank met een afstandsschot de score te gaan verdubbelen, maar de Bronneke goalie kreeg er nog een hand tegen. In de slotminuut was de situatie nog even penibel bij een scrimmage in het eigen doelgebied, maar Cees hield z'n doel schoon. Het bleef dan ook bij de 1-0 voor de Zuiderburen.

Doordat alle naaste concurrenten hiermee op minimaal 8 punten staan, mogen de 'rood-gelen' met nog 4 wedstrijden te spelen het kampioenschap eigenlijk niet meer afgeven. Op de zonovergoten Reuselse terrassen werd afgelopen zondag daarom door een deel van de selectie alvast een voorschot genomen op het eerste kampioenschap in de roemruchte geschiedenis van VV de Zuiderburen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *