Spektakelstuk eindigt onbeslist

Trainingsbal

Zuiderburen II heeft afgelopen weekend aan een hoogst amusante wedstrijd 1 punt overgehouden. Tegenstander was 'de Valk' dat net als Zuiderburen II zat te smachten om punten. De partij begon veelbelovend voor de Zuiderburen om 11 uur op het veld van 'de Bruintjes'.

Goalgetter Harm zorgde na enkele minuten al voor de 1-0. Ter hoogte van de middenlijn was Maarten zijn tegenstander fysiek de baas en bracht hij de bal in één tijd bij Harm die de defensie zijn hielen liet zien en tenslotte diagonaal knap raak schoot.

Na de voorsprong bleef Zuiderburen II het betere van het spel houden, hoewel het oppassen bleef voor de tegenstoot. Namens de Zuiderburen waren er kansen voor Renier (afstandschot) en Frans (mislukt schot na solo), maar het net zou voor rust niet meer bollen.

Na de thee kwam 'de Valk' een stuk feller uit de startblokken. Balbezit bij de Zuiderburen was vaak van korte duur en duels werden verloren. Steeds vaker schoof er namens 'de Valk' een exta mannetje mee op.
De 1-1 was echter het gevolg van andere factoren. Allereerst kon Mark zich niet beheersen nadat er een lichte overtreding op hem begaan werd. Hij duwde zijn tegenstander tegen de vlakte en de scheidsrechter, die de eerste overtreding over het hoofd zag, kende een vrije trap toe.
Tweede factor die bepalend was voor de gelijkmaker was simpele pech. De vrije trap werd namelijk door Renier ongelukkig van richting veranderd waarna de keeper kansloos was.

De gelijkmaker was voor Zuiderburen II wel het signaal om weer een tandje bij te schakelen. Omdat ook 'de Valk' vol overgave op zoek ging naar een tweede doelpunt ontspon zich een heel boeiend duel,met goede mogelijkheden voor beide doelen. Allereerst werd Jan diep gestuurd en had hij vrije doortocht richting vijandelijk doel. Opgejaagd door de verdedigers van 'de Valk' schoot hij echter te snel en belandde de bal over het doel in het vangnet.

In de slotfase maakte de keeper het nog even spannend. Hij ving de bal uit een hoekschop in eerste instantie goed uit de lucht, maar liet deze daarna los. Ook de spits van 'de Valk' handelde hierna iets te gehaast toen hij de bal uit de draai van dichtbij over schoot. Hierdoor bleef het bij 1-1, maar Zuiderburen II heeft zich in ieder geval van haar beste kant laten zien. Hopelijk lukt dit zondag tegen 'de Rodeho' weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *