Weer verlies tegen directe concurrent

Trainingsbal

'De Bruintjes' waren afgelopen zondag op eigen veld met 3-2 te sterk voor Zuiderburen II, waarmee de rood-zwarten nalieten om deze directe concurrent te evenaren op de ranglijst. Met Wil Lavrijsen tussen de palen begonnen de Zuiderburen om half 10 vol goede moed aan de confrontatie.

Toch keek het team halverwege de eerste helft al tegen een 2-0 achterstand aan. De eerste goal kwam notabene op naam van een roodhemd. Mark probeerde een lage voorzet vanaf links te blokken, maar gleed de bal bij de eerste paal binnen.

Niet veel later verdubbelde de lange spits van de thuisploeg de score. Hij passeerde met een schuiver vanaf 16 meter keeper Wil in de korte hoek. Tot dan toe had de voorhoede van de Zuiderburen weinig in te brengen. 'De Bruintjes' bleken meester in het spelen op buitenspel.

Toch wist Frans nog voor rust aan de buitenspelval te ontsnappen toen hij goed op links de diepte ingestuurd werd door Wil van Limpt, die ook weer van de partij was. In het midden was Jan Dirkx goed meegelopen. In de zestien aangekomen hield Frans het overzicht en speelde breed op Jan, die daarmee zijn 8e doelpunt van het seizoen liet aantekenen. Met een hoopvolle 2-1 achterstand werd de (Earl grey) thee genuttigd.

Na de rust kwam wisselspeler de keeper in de verdediging te spelen en besloot Wil van Limpt zich uit tactische overwegingen meer naar het middenveld te laten zakken. Alle goede bedoelingen ten spijt werd het in de openingsfase van de tweede helft 3-1 voor 'de Bruintjes'. Een hoekschop vanaf rechts ging ongelukkig over de, in het luchtledige graaiende Wil heen, waarna de bal van dichtbij ingeschoten kon worden. Oproepkracht Geert kreeg de bal nog wel op het lichaam, maar kon het doelpunt niet meer verhinderen.

Zonder de vaste waarden Harm en Renier leek Zuiderburen I stootkracht te ontberen om deze achterstand nog ongedaan te maken. Toen Wil van Limpt echter halverwege de tweede helft op avontuur ging keerde de hoop terug. Hij omspeelde in het vijandelijke strafschopgebied, zowat op de achterlijn eenvoudig zijn bewaker en legde goed terug op de inlopende Michel, die vervolgens door de benen van een verdediger de bal tegen het net schoot.

Verder dan deze aansluitingstreffer kwam Zuiderburen II helaas niet. Een negatieve spiraal lijkt hiermee aanstaande. Hopelijk kan deze komende zondag een halt toegeroepen worden tegen het team dat al een tijdje in deze spreekwoordelijke spiraal zit, namelijk 'de Valk'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *