Stampers hebben aan een helft genoeg

Trainingsbal

Afgelopen zondag waren de meeste teams vrij omdat deze dag vrij gepland was om inhaalwedstrijden af te werken. Aangzien 'de Stampers' eerder in het seizoen een snipperdag aangevraagd hadden moest Zuiderburen II nu dus wel aan de bak.

Daarbij stond er nog wat extra prestige op het spel omdat 'de Stampers' bij winst de koppositie overnamen van Zuiderburen I. De eerste 20 minuten werd Zuiderburen II flink overklast. Het kwam nauwelijks van de eigen helft af en er werd erg slordig omgesprongen met het balbezit.

Dat het na die fase slechts 3-0 stond, was met name te wijten aan de zwakke afronding van het Stampers offensief en keeper Willem die het nodige parreerde. Aan de tegendoelpunten was hij niet debet, maar het overwicht van de titelkandidaat deed wel voor een verdere afstraffing vrezen. Toch kwamen er ook in de eerste helft nog kansjes voor de 'rood-zwarten'. Zo had Bart de pech dat zijn mooie diagonale schot vanaf rechts via de deklat overging en ook bij Harm ontbrak in die fase het geluk. Hij kreeg de ruimte om aan te leggen, maar ditmaal ging zijn schuiver net langs het doel.

Na de thee ontstond er een andere wedstrijd. Met het inbrengen van Mark leek de spirit terug in het team. In de 5e minuut na rust werd de nul ook daadwerkelijk van het scorebord geveegd. Uit een goede corner, kopte Bart hard tegendraads binnen. Een mooi doelpunt, voor Bart, die aan een constant seizoen bezig is en in totaal al 3 keer het net vond.

De Stampers bleken daarna geen schim meer van de goed lopende voetbalmachine uit de eerste 35 minuten. De pressie op de gelegenheidskeeper nam in die fase sterk toe. Harm besloot een solo, die een beter lot verdiende, met een knal op de kruising. Ook hierna bleven de Zuiderburen aanzetten, maar het 2e doelpunt wilde maar niet vallen. Langzaamaan ebde het geloof in een stunt weg. En hoewel de Stampers tegen het eind nog met 10 man kwamen te spelen na een gele kaart, kwam Zuiderburen II niet meer dichterbij.

Het beeld van de tweede helft biedt echter wel aanknopingspunten voor het vervolg van de competitie. Komende zondag treffen de Zuiderburen de rode lantaarndrager 'de Red Coral'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *