Zuiderburen II plaatst zich als eerste voor volgende ronde

Twee ballen

Door een overwinning op 'de Red Coral' heeft Zuiderburen II zich als eerste weten te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De wedstrijd was een dag naar voren geschoven in verband met de jaarlijkse feestavond, die gisteravond plaats had.

In de eerste helft greep 'de Red Coral' meteen het initiatief. Dat Zuiderburen II op voorsprong kwam, kwam dan ook volledig uit de lucht vallen, zowel letterlijk als figuurlijk. Toon kreeg op de rechterflank tijd en ruimte om een goede voorzet af te leveren en ondanks dat Cees tussen enkele verdedigers in stond belandde de bal via zijn hoofd in het doel.

Lang konden de rood-zwarten niet genieten van hun voorsprong. Binnen 10 minuten trok 'de Red Coral' de stand weer gelijk, nadat de bal slecht weggewerkt werd in het eigen strafschopgebied. Hierna had Cees goede zaken kunnen doen. Renier schonk hem met een hele goede pass de kans om vrij voor de keeper uit te halen. Zijn schot misste echter precisie en verdween aan de verkeerde kant langs de paal.

Wat Cees naliet gebeurde wel aan de andere kant. Ron Lavrijsen die in de goal stond was kansloos toen een 'Red Coral-aanvaller' ongehinderd van dichtbij uit mocht halen. 2-1 was de terechte russtand. Na rust hield Ron z'n doel schoon. En doordat er nog twee keer aan Zuiderburenzijde gescoord werd, waren de drie punten een feit. Na 20 minuten pikte Harm Corstiaans de bal op aan de rechterkant van het veld. Hij gaf de bal af op Renier, die zich knap vrijspeelde en in de korte hoek de keeper passeerde.

Ook bij de derde goal was Renier betrokken. Bij een snelle uitbraak werd hij in eerste instantie naar de rechterflank verdreven. Daar behield hij echter het overzicht en bood hij de mee opgekomen Emiel de kans en laatstgenoemde liet deze ook niet onbenut. Hiermee is Zuiderburen II verzekerd van de volgende ronde, waarvoor deze week de loting plaats zal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *