Zuiderburen I wint eerste bekerwedstrijd

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft vandaag de eerste bekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. Het team van 'de Valk', dat in de competitie nog zonder puntverlies is, werd mee 2-0 verslagen. In tegenstelling tot 2 weken geleden, toen er kansloos werd verloren van deze tegenstander, stond het vandaag wel goed bij de Zuiderburen.

Zo werd er door de verdediging niets weggeven en werd overal op veld goed strijd geleverd. Maar omdat ook de verdedigers van 'de Valk' niets weggaven, waren aan er beide zijdes weinig echte doelkansen te noteren.
Toch zou Tommy een goede mogelijkheid krijgen. Na een mooie pass van Dennis kopte hij de bal goed in. De keeper kon de bal echter met een schitterende redding net langs tikken. Ook schoten van Gijs en Jannes misten net de juiste richting.

Aan de andere kant bracht Cees tot 2 keer goed reddding op afstandschoten van 'de Valk'-aanvallers. Na de thee zette de Zuiderburen de wedstrijd snel naar hun hand. Binnen 3 minuten stonden ze op voorsprong. Eric Cox kopte een inworp van Robert goed door op Tommy. Die speelde zich goed vrij en passte de bal perfect door op de inlopende Mark, die met een mooie schuiver in de hoek de keeper kansloos liet en zo de Zuiderburen op 1-0 bracht.

Het spelbeeld werd daarna weer hetzelfde als in de eerste helft. Er kwamen voor beide teams wat kleine kansjes. Maar de Zuiderburen-verdediging, met uitblinker Dennis, gaf geen krimp. Tien minuten voor tijd zou de beslissing valllen.

Na een corner van Tommy, die ook een uitstekende wedstrijd speelde, kwam de bal bij Eric Cox die de bal goed teruglegde op Erik Lemmens. Deze plaatste de bal met een geplaatst schot in kruising. Daarna kon Zuiderburen I de wedstrijd rustig uitspelen en zo de overwinning binnenhalen. Volgende week wordt er weer voor de competitie gespeeld. Dan wacht 'Reuselcity' als tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *