Strijdlust levert slechts een punt op

Hoewel Adrie vorige week aankondigde z'n laatste wedstrijd voor de Zuiderburen gespeeld te hebben, was hij er toch nog n keer bij, tegen 'De Rodeho', omdat hij niet in actie hoefde te komen voor Casteren. Daar waar Adrie z'n laatste wedstrijdminuten voor de Zuiderburen speelde, maakte Ron Lavrijsen zijn debuut.

Dit ging niet ongemerkt voorbij, zoals ook z'n directe tegenstander moest beamen. Al na ruim vijf minuten had hij al enkele overtredingen op z'n naam staan en moest hij het veld voor vijf minuten verlaten (evenals zijn directe tegenstander) na een gele kaart. In die beginfase ging het spel op en neer, maar het was 'De Rodeho' die de score opende.
De Zuiderburen lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en het was Frans die het evenwicht herstelde, door een bal die terugkwam uit de doelmond met een harde schuiver afrondde. Helaas was deze gelijkmaker niet het sein om door te drukken en met name achterin werd er in de eerste helft onrustig gespeeld. Het was duidelijk dat Michel hier node gemist werd.

Toch was de tweede goal van 'De Rodeho' niet het gevolg van deze onrust. Martijn, die de afwezige Cees in de goal verving, kon een gelukkig afstandschot niet afdoende verwerken: 2-1. Ook deze achterstand werd weer vrij snel goedgemaakt. Frans pikte de bal op bij de zijlijn, na slecht ingooien van een speler van 'De Rodeho', sprinte naar voren en gaf een goede voorzet op Tommy die met een kopbal de keeper verschalkte. Met de 2-2 stand op het scorebord gingen beide teams aan de thee.

In de tweede helft gingen de Zuiderburen hard op zoek naar een treffer, maar het resulteerde niet in de verdiende goal. Achterin werd ook beter gevoetbald, met name door de backs Ron en Michael, zodat de ruststand ook de eindstand werd. Strijdkracht werd er voldoende getoond en dit zal in de rest van het seizoen ook nodig zijn als Adrie er niet meer bij is. De komende twee weken staat er geen wedstrijd op het programma voor de Zuiderburen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *