Stuntje tegen Haoverekkers kan niet herhaald worden

Twee ballen

Zuiderburen II was gistermorgen niet in staat de stunt van de week eerder tegen 'de Haoverekkers' te herhalen. Onder het toeziend oog van enkele spelers van Zuiderburen I begonnen de 'rood-zwarten' met een gewijzigd team aan deze competitiewedstrijd.

In het doel werd Willem vervangen door Peer en voorin werd John gemist, die in het vriendschappelijke duel een week eerder erg van zich liet spreken met een doelpunt en een assist. Ondanks het gemis aan deze spelers begonnen de Zuiderburen aardig aan de partij. Na een kwartier in de wedstrijd namen de Zuiderburen de leiding na een doelpunt van Renier, die zich op aangeven van Michel goed vrij kapte en met links de 1-0 liet aantekenen.

Helaas kon deze stand niet tot de rust vastgehouden worden. Na twee hele goede reddingen was Peer twee momenten later minder fortuinlijk. Eerst kwam de bal via zijn handen van de lat terug en werd deze door een oplettende speler van 'de Haoverekkers' ingekopt. Een moment later werd het zelfs 1-2 na een vrije trap in de 16, gegeven wegens het opppakken van een terugspeelbal door Peer.

Na rust werden de Zuiderburen steeds meer teruggedrukt op eigen helft. Na de 1-3, voortkomend uit een vrije trap die achterwaarts ingekopt werd, leek de wedstrijd beslist. De in de rust ingebrachte Tommy bracht de spanning echter nog terug. Koelbloedig plaatste hij de bal voorbij de keeper, nadat hij in het centrum plots vrij kwam te staan.

10 minuten voor tijd werd de marge toch weer op twee gebracht. Het doelpunt werd gescoord vanaf de 11-meterstip, toegekend nadat Bert op de doellijn de bal met de handen keerde. Gelukkig kwam hij er zonder kaart vanaf, maar de penalty werd wel gescoord. Uiteindelijk bepaalde Ruud de eindstand op 3-4, met het eerste doelpunt sinds zijn lidmaatschap bij v.v de Zuiderburen.
Er was te weinig tijd om nog een punt te veroveren en gezien het spelbeeld was de overwinning van 'de Haoverekkers' ook terecht. Komend weekend staat de bekerwedstrijd met v.v. Reuselcity op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *