Zuiderburen I schenkt de Valk 3 punten

Trainingsbal

De overwinning van vorige week heeft afgelopen weekend geen vervolg gekregen. Met het kleinst mogelijke verschil heeft Zuiderburen I de wedstrijd tegen 'de Valk' verloren. Dat het doelpunt zo'n twee minuten voor het eind viel was zuur, maar de nederlaag hadden de speler volledig aan zichzelf te danken.

De Zuiderburen probeerden het deze keer met Dennis en Jannes centraal op het middenveld. Hierdoor kwam er in eerste instantie meer lijn in het spel, maar het contact met de voorhoede was nog niet optimaal. De enige kans voor Zuiderburen I in de eerste helft kwam van de voet van Eric Cox, die de bal halverwege de helft van 'de Valk' veroverde en van afstand op goal schoot. Zijn schot ging helaas langs.

Een tiental minuten later zette 'de Valk' hier een bijna 100% kans tegenover. Een splijtende pass zette hun linksbuiten vrij voor doel, maar hij schoot over. Dit was het enige amusement dat er in de eerste helft geboden werd en het was dan ook begrijpelijk dat de toeschouwers zich hierover beklaagden. Dit zorgde echter niet voor verbetering in de tweede helft en het spel werd alsmaar bedroevender.

'De Valk' rook dat er een kans was om hier de eerste drie punten van de competitie te halen. Ze schroefden de druk steeds meer op hetgeen resulteerde in vele corners voor de rood-zwarte combinatie, maar die leverden nog geen doelpunt op. Een afstandschot van Dennis was het enige wapenfeit van Zuiderburen I in de tweede helft. Toch leken de Zuiderburen lange tijd een punt mee naar huis te gaan nemen.
Twee minuten voor tijd sloeg het noodlot echter toch toe. Met een diagonaal schot in de linkerbovenhoek rondde de rechtsbuiten van 'de Valk' een goede dieptepass formidabel af. Gezien het spel was de 1-0 voor 'de Valk' terecht, maar het tijdstip was erg zuur voor de geel-roden. Voor de competitie wordt er pas weer over drie weken gespeeld en dan tegen 'de Haoverekkers'. Volgende week is Zuiderburen I vrij en de week erop wordt voor de beker tegen de 'Red Coral' gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *