Terecht verlies ondanks eindspurt

Twee ballen

Iedereen binnen de Zuiderburen gelederen was het er over eens dat er vandaag drie punten gepakt moesten worden, tegen het laaggeklasseerde elftal van 'de Bruintjes'; zeker met het oog op de komende confrontaties, die weinig goeds voorspellen.

Ondanks deze insteek lukte het vanmorgen op het Bruintjesveld niet om met een overwinning het veld af te stappen. Zuiderburen II begon het duel nog vrij onbevangen en kwam dan ook, hoewel enigszins gelukkig, op voorsprong. Een corner van Harm, vanaf links werd zonder dat hij aangeraakt werd tot doelpunt gepromoveerd.

Tot zover was er geen vuiltje aan de lucht. Het uitvallen van spits Mark Bogaerts, met een gekneusde rib zorgde echter voor de omslag. Omdat vrijwel meteen nadat hij het veld moest verlaten de gelijkmaker viel was Zuiderburen II het spoor even bijster. De linksbuiten van 'de Bruintjes' ontsnapte aan zijn directe bewaker en knalde in de korte hoek de bal tegen de touwen, buiten het bereik van Wil.
Kort daarna viel ook de 2-1 voor 'de Bruintjes'. Een statische verdediging bij een vrije trap was hier debet aan. In eerste instantie wist Wil de doelpoging nog te parreren, maar in de rebound werd de attente ´Bruintjes´-speler geen strobreed in de weg gelegd.

Nog voor rust had Geert, de vervanger van Mark in de punt van de aanval, de beste mogelijkheid om nog gelijk te maken. Een geblokt schot van Renier viel voor zijn voeten, maar de poging die volgde stuitte op de reservekeeper van 'de Bruintjes'. Zo was het bij rust 2-1.

Ondanks de goede wil veranderde er na de thee weinig aan het spelbeeld. Ook 'de Bruintjes' speelden niet briljant, maar hun pases leken toch veelal beter aan te komen dan die van de Zuiderburen-spelers. Een moment van concentratieverlies achterin leidde de 3-1 achterstand in. Michel werd afgetroefd en moest vervolgens in de achtervolging op de verse kracht in de voorhoede van 'de Bruintjes'. In een uiterste poging om zijn fout te herstellen, op de rand van de zestien, toucheerde hij zijn tegenstander, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Keeper Wil zat daarna in de goede hoek, maar kon een goal niet voorkomen.

Een zwak kopballetje uit een hoekschop passeerde daarna ook nog heel lullig de doellijn, nadat Wil deze ongelukkig verwerkte. Zuiderburen II leek daarna alle wind van voren te krijgen toen ook nog de 5-1 viel via de kluts. Als gevolg van de stand en het matige spel ontstond er vervolgens wat onderlinge wrijving binnen het team.

Toch volgde nog een enigszins bemoedigende slotfase, al dan niet het gevolg van gebrek aan scherpte in de 'Bruintjes'-verdediging, want in de laatste 12 minuten wisten de 'roodhemden' nog 3 maal te scoren. Tot tweemaal toe ontsnapte Frans aan de buitenspelval en hij faalde niet oog in oog met de keeper. Tenslotte bepaalde Harm, met zijn tweede doelpunt de eindstand op 5-4, met een bekeken schuiver. Dit had echter al z´n derde doelpunt moeten zijn, want even daarvoor miste hij de uitgelezen mogelijkheid vanaf 11 meter.

Na het laatste fluitsignaal was er wat onduidelijkheid over de uiteindelijke uitslag, omdat ook de scheidsrechter het spoor bijster was na dit doelpuntenfestival. Ondanks de goede slotfase was het verlies voor Zuiderburen II terecht en moet gevreesd worden dat de komende weken zwaar worden, mede door het verlies van Mark Bogaerts, die aan een goed seizoen bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *