Tot onze grote spijt waren Jannes en Tommie niet op tijd

Trainingsbal

De wedstrijd begon afgelopen zondag vervelend doordat Tommie, die de tenues mee moest nemen en Jannes te laat waren. Desondanks begon Zuiderburen I vol vertrouwen aan het bekerduel tegen 'het Bronneke'. Uit de statistieken blijkt dat 'het Bronneke' dit seizoen in de competitie slechts één tegendoelpunt incasseerde, uitgerekend…jawel tegen Zuiderburen I!

De verdediging stond, het middeveld was sterk bezet en het zonnetje scheen, alle ingredienten waren aanwezig voor een leuke pot voetbal. Zuiderburen I opende sterk; de aanvallen van 'het Bronneke' werden geneutraliseerd en de eerste de beste counter leverde al een goede kans op voor Dennis, die van afstand rakelings langs schoot!

Toch legde Zuiderburen I 'het Bronneke' weer op de pijnbank want 10 minuten later was het wel raak; Eric cox werd aangespeeld, zag geen afspeel mogelijkheid, kapte zijn man uit en begon aan een rush, zijn voorzet werd door Henk getoucheerd waardoor de bal voor de voeten van Dennis belandde. Zoals vaker dit seizoen weet Dennis wel raak met vallende ballen vanuit de tweede lijn en ook dit keer nam hij het projectiel op de pantoffel, 1-0!

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, tot een moment dat het sterk opererende middeveld collectief net niet snel genoeg omschakelde naar verdedigen. Erik Lemmens probeerde te organiseren maar kon helaas niet voorkomen dat een 'Bronneke'-middevelder goalie Ad vd Borne kon passeren met een droge schuiver: 1-1. 'Het Bronneke' geloofde er weer in en hevige duels werden uitgevochten, vooral Ron Lavrijsen had veel overtredingen nodig wat tot ergenis leidde bij de 'Bronneke'-spelers.

Na het uitvallen van Harm Jansen stond Zuiderburen I tijdelijk met 10 te spelen en kreeg het veel te makkelijk een vrij trap tegen, in de buurt van de hoekvlag. Het schot wat volgde op de vrije trap werd door Ad bekwaam gestopt, maar in de rebound werd alsnog de bal in de netten gejaagd: 1-2.

Zuiderburen I had nog zo'n 30 minuten tijd, en ook zeker de mogelijkheden om de stand om te buigen. Henk onderschepte een terug speelbal en kwam oog in oog met de doelman van 'het Bronneke', maar faalde in de afwerking. Ook in een kluts-situatie kon Henk het gaatje niet vinden voor de aansluitingstreffer. 'Het Bronneke' begon tijd te trekken door veelvuldig de bal buiten de lijnen te werken en slaagde erin de voorsprong vast te houden tot het eindsignaal. Op basis van het spel had 'het Bronneke' recht op de drie punten, maar als gekeken wordt naar de goeie kansen van Zuiderburen I was een puntendeling op zijn plaats geweest.

Er mag gezegd worden dat er hard gewerkt is en voor elke bal werd geknokt maar er kunnen geen punten bijgeschreven worden in de zware poule waarin gevochten wordt voor doorgang naar de volgende ronde. Volgende week is er weer een competitieronde, waarin Zuiderburen I het opneemt tegen 'de Driesprong'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *