Zuiderburen II kan Driesprong net niet verrassen: 1-2

Twee ballen

Het kwakkelende Zuiderburen II heeft opnieuw een nederlaag geleden. Het team deed niet veel onder voor 'de Driesprong' en door goed spel leek er lange tijd zowaar een punt in de lucht te hangen. Desondanks had Zuiderburen II het geluk 'voor de verandering' weer eens niet aan de zijde, waardoor middenmoter 'de Driesprong' er toch met de overwinning vandoor ging.

In de eerste helft vond het spel vooral plaats op de helft van de Zuiderburen. Desondanks kon 'de Driesprong' nauwelijks uitgespeelde kansen creeëren voor het doel van gelegenheidskeeper Ruud. Dit kwam vooral doordat aanvoerder Michel, dit keer fungerend als laatste man, geconcentreerd de verdediging leidde. Bovendien zorgde Emiel, net terug van een blessure, voor de nodige balans op het middenveld. Daardoor kwamen de Zuiderburen nauwelijks in de verdrukking en was de 0-0 ruststand het logische gevolg.

Na de rust nam de druk op beide doelen geleidelijk toe. Het eerste doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten, en viel zoals gewoonlijk aan de verkeerde kant. Een al dan niet als voorzet bedoelde bal vanaf de zijkant viel tot ieders verbazing achter Ruud achter de doellijn: 1-0.
Ook de 2-0 kwam min of meer uit de lucht vallen. Halverwege de tweede helft dook de rechtsback van 'de Driesprong' mee op en schoot diagonaal van 20 meter afstand in. Keeper Ruud toucheerde de bal onvoldoende om de tweede treffer te voorkomen: 2-0.

Voor de Zuiderburen was dit het sein om aan te zetten. Allereerst mistte het schot van Harm Goorman kracht om aan de aansluitingstreffer te forceren. Vlak daarna kon de keeper van 'de Driesprong' een knap schot van Michael met moeite keren. Uiteindelijk wist Ron tien minuten voor tijd alsnog de 1-2 op het scorebord te zetten. En hoe… hij pikte een afgeslagen bal uit een corner op, kapte zichzelf vrij en mikte de bal vanaf 12 meter in de verre bovenhoek.

Een slotoffensief leverde tot ieders spijt niets meer op, waardoor Zuiderburen II na het laatste fluitsignaal wederom met lege handen stond. Desondanks mag het team tevreden zijn over het vertoonde spel. Volgende week wacht de belangrijke confrontatie met 'Reuselcity'. Als Zuiderburen II wint, stijgt het team een plaats. Verliest het, dan staat het nog vaster op de bedroevende één-na-laatste plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *