Tweede helft duurt te kort voor Zuiderburen II

Twee ballen

De nummer 2 van afgelopen seizoen, 'de Bruintjes' vormde vanmorgen de sparingspartner tegen wie Zuiderburen II de competitie af mocht trappen. Daarbij opgeteld dat een echte keeper ontbrak in team II van de Zuiderburen en het was duidelijk dat het geen gemakkelijke opgave zou worden.

De eerste 10 minuten werden zonder kleerscheuren doorgekomen en de intentie om van achteruit verzorgd op te bouwen was zeker aanwezig. Echter niet bij linksback Michael, die duidelijk niet in de wedstrijd zat. De eerste 2 tegendoelpunten waren dan ook het gevolg van persoonlijke fouten op het conto van Michael.

Na 20 à 25 minuten leek de linkshalf van 'de Bruintjes' de wedstrijd al helemaal te beslissen. Zijn droge schuiver van buiten de zestien verdween buiten het bereik van keeper Ruud in het doel. Enigszins onverwacht, kreeg Renier nog een goede kans om voor rust de aansluitingstreffer te scoren. Op de rechterflank, waar veel ruimte lag, mocht hij vrij opstomen richting de keeper, die echter razendsnel uitkwam en daarmee Renier verraste en zodoende de kans neutraliseerde.

In de tweede helft kwam Toon op de plaats van Michael te spelen. Hij kon echter ook niet voorkomen dat 'de Bruintjes' voor een vierde maal scoorden. Hierna gooide Zuiderburen II de schroom van zich af. Ron van Gompel ging voor z'n verdediging spelen en ging zich nog nadrukkelijker met de opbouw bemoeien. Daar waar het Renier in de eerste helft niet lukte, wist hij nu de keeper wel te verschalken. De ruimte op de rechterflank, mede ontstaan door een man-meer-situatie na een gele kaart aan 'Bruintjes'-zijde, werd goed gezien door Renier, die ook zag dat de keeper weer voor z'n goal stond en zodoende met een mooie boogbal het net wist te vinden.

5 minuten later werd de marge teruggebracht tot 2 en weer was Renier betrokken bij het doelpunt. Deze keer gaf hij de assist op John, die goed gebruik maakte van zijn snelheid en de bal alleen nog maar in hoefde te tikken. Met zijn tweede doelpunt manifesteerde Renier zich helemaal als man van de wedstrijd. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter mocht hij van de scheidsrechter doorgaan en deze buitenkans werd ook verzilverd. Hoewel er nog aardige kansen kwamen, onder andere voor Michel, slaagde Zuiderburen II er niet in om nog een punt mee naar huis te nemen.

Toch biedt het spel, met name van de verdediging, aanknopingpunten voor het vervolg van de competitie. Zeker als Michael de avond voor de wedstrijd ook rekening probeert te houden met de aankomende wedstrijd. Volgende week wordt er niet gespeeld in verband met de kermis. De week erna wacht de confrontatie met de 'Red Coral'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *