Zuiderburen II houdt stand na bliksemstart

Twee ballen

Na vorige week tegen 'd'n Driesprong' geoefend te hebben was vanavond 'Reuselcity' de tegenstander die de vriendschappelijke strijd aanging met het tweede team van de Zuiderburen (aangevuld met enkele Zuiderburen I-spelers). Na een bliksemstart wist Zuiderburen II de aanval van de opponent met succes te pareren.

De wedstrijd begon voortvarend. Voordat 'Reuselcity' goed en wel in de gaten had dat de partij begonnen was, lag de bal al twee keer in het netje. Het was Renier die de score opende na een vlotte combinatie over de as van het veld. Hij kreeg de bal aangespeeld door Bart, maakte ruimte voor zichzelf en met een bekeken schot in de verre hoek liet hij de 'Reuselcity'-goalie kansloos.

De 2-0 kwam voort uit een aanval over de linker flank. Spits Jeroen mocht hier opstomen richting vijandelijk doel, na een diepe bal van Renier. Hoewel het niet makkelijk was schoot hij, zoals het een goaltjesdief betaamd uit een lastige hoek raak (in het dak van het doel).

Dit leek veel te beloven voor de rest van de wedstrijd, maar na een kleine 10 minuten deed 'Reuselcity' iets terug. Alhoewel, het was eigenlijk laatste man Erik Lemmens die de helpende hand toestak. Een voorzet vanaf rechts werd ongelukkig in eigen doel gewerkt.
In de resterende 25 minuten van de eerste helft was het Zuiderburen II dat het spel maakte. Bart bleek de belangrijke schakel op het middenveld. Zijn balbeheersing en pases bleken vaak de basis van menig aanval. Toch bleef het tot de rust 2-1.

Na de thee was het spel een stuk minder, maar dit zou de helft worden waarin keeper de keeper en Jan Dirkx exceleerden, zo zou later blijken. 'Reuselcity' voerde de druk op en met name in de beginfase na rust moest er verschillende keren aan de noodrem getrokken worden, door Michel en Mark. Zelfs de scheidsrechter moest het een keer ontgelden na een actie van Mark, zij het dat hier geen opzet in het spel was. Logisch gevolg van het spelbeeld was de gelijkmaker. Deze kwam voort uit een tegendraads schot van de Portugese 'Reuselcity'-speler, waarop de keeper geen antwoord had.

Hierna kwam het spel weer meer in evenwicht. De pasing liet aan beide zijden te wensen over. Op een gegeven moment leek een lange bal weer zinloos te zijn, maar linksvoor Tommy (na rust ingevallen) geloofde in de bal en won het duel op de achterlijn van de uitgekomen keeper. Meer dan terugtrekken voor het doel zat er niet in voor hem, maar er ontstond onrust in de groen-rode defensie, waardoor er slecht uitverdedigd werd. Toen Jan Dirkx de bal in de voeten kreeg aarzelde hij dan ook niet en met een mooie curve schoot hij de bal beheerst in het open doel. De voorsprong was weer daar.

'Reuselcity' kreeg echter een uitgelezen mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. De scheidsrechter wees namelijk naar de stip na een ongelukkige handsbal van Teun. de keeper bleef echter uiterst koel en redde vlak voor de doellijn in twee instanties.

Hierna volgden nog enkele mogelijkheden met potentie voor beide doelen. Voor de Zuiderburen kon Jeroen nog net een halt toegeroepen worden, maar toen Michel even later Jan Dirkx vrijspeelde was de 4-2 een feit en was het grootste verweer geweken. Een aardig resultaat, maar niet geruststellend voor de competitie, want in de tweede helft vielen er veel gaten. Volgende week zal meer duidelijk worden als Zuiderburen I voor 'het echt' de tegenstander is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *