Verloren zoon Frans Vosters zet Zuiderburen II op goede spoor

Twee ballen

Om 11 uur vanmorgen stond de ontmoeting met de nummer 6 uit de competitie 'Reuselcity' op het programma. Voorafgaand aan deze partij was duidelijk dat Zuiderburen II moest waken voor onderschatting aangezien de tegenstander tot nu toe boven verwachting presteerde.

Omdat het tweede elftal van de Zuiderburen krap zat in de spelers, werd een beroep gedaan op Frans Vosters, die na een afwezigheid van 6 jaar z'n rentree maakte bij de Zuiderburen. Tijdens de afgelopen kermis had hij te kennen gegeven de draad wel weer op te willen pakken. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd en aangezien het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maakte Frans zijn comeback.

Dit ging niet ongemerkt voorbij, want bij één van zijn eerste balcontacten trof hij al het net. Over de as van het veld rukte hij op richting het vijandelijke doel, kreeg de bal enigszins gelukkig voor zijn voeten, draaide en zonder aarzelen verschalkte hij de 'Reuselcity'-goalie.
Een ogenblik later kon Zuiderburen II al de 2e grote kans noteren. Harm kon aan de linkerkant het strafschopgebied binnenstormen, maar het schot wat volgde ging naast. Na deze bliksemstart liet Zuiderburen II 'Reuselcity' het spel maken. Echt gevaarlijk werd 'Reuselcity' echter zelden en de verdediging bleef betrekkelijk eenvoudig overeind.

Voorin was het lastig voor de gebroeders Vosters om gevaar te stichten, mede doordat de aansluiting van het middenveld te wensen over liet. Zo kabbelde de wedstrijd langzaam voort tot de rust zonder echt uitgesproken kansen aan beide zijden.

Na de thee maakte Timo, zoon van 'ervaren rot' Geert, z'n debuut voor de zwart rode combinatie. Daarnaast vielen ook Renier en Bart in. Al snel werd duidelijk dat het aan zou komen op de lange adem. 'Reuselcity', dat zeker niet slecht speelde, zocht menig maal de ruimte achter de verdediging, maar deze stond telkens goed opgesteld zodat grote kansen uitbleven.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er ook voor Zuiderburen II meer ruimte. Na bij een eerdere aanval al in het zijnet geschoten te hebben, diende Bart na 20 minuten in de tweede helft de nekslag toe. Uit een uitstekende vrije trap van Harm kon hij eenvoudig bij de tweede paal de 2-0 binnetikken. Deze dreun kwam de tegenstander niet meer te boven en Renier had bovendien tot twee keer toe de mogelijkheid om de score verder op te voeren. De eerste keer schoot hij de rebound langs toen Jan, na verrassend wegdraaien bij z'n tegenstander, op goal schoot.

Bij de tweede mogelijkheid ontbrak het bij z'n schot aan kracht. Zo bleef het bij 2-0 en deze overwinning kan vooral toegeschreven worden aan het collectief. Komende zondag is het zaak deze lijn door te trekken tegen 'de Driesprong'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *