Zuiderburen I klimt op naar 2e plaats in de ranking

Trainingsbal

Ondanks dat het team niet buitengewoon goed speelde tegen 'de Hoaverekkers', heeft Zuiderburen I ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Hiermee is Zuiderburen I opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. De rood-gele formatie was in de eerste helft beter, maar kon dit niet echt omzetten naar een veldoverwicht.

Op een tiental minuten, halverwege de eerste helft, na. In deze 10 minuten was Zuiderburen I veel beter en kreeg het kans op kans. Dit overwicht werd dan ook beloond met een knappe goal. Martijn werd door een knappe voorzet van Frank gelanceerd. Hij nam de bal beheerst aan en plaatste het projectiel onhoudbaar in de rechter benedenhoek.

Na rust nam Jannes de plaats op het middenveld in van Dennis en Rick ging rechts voorin spelen. Het spelbeeld veranderde niet veel. De twee teams waren redelijk in balans. Doordat zuiderburen I meerdere goede kansen om zeep hielp, begon de tegenstander te geloven dat er minimaal een punt te halen was. Het middenveld van de tegenstander begon door te schuiven en Zuiderburen I kwam onder druk te staan.
Beheerst verdedigen zorgde er echter voor de tegenstander geen enkele uitgespeelde kans kreeg, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Zuiderburen I. De opluchting achteraf was desondanks groot. Vorig seizoen werd met name in het begin van het seizoen, te vaak de overwinning in de eindfase uit handen gegeven. Dat dit nu voor de tweede keer op rij niet gebeurde, kan dan ook gezien worden als een bewijs dat het team gegroeid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *