Wederom remise bij Zuiderburen I tegen II

Trainingsbal

Voor de eerste keer in competitieverband traden de teams van Zuiderburen I en II gister tegen elkaar aan. Toneel van deze wedstrijd was het Rodehoveld en de aanvang was om half 10. Geen andere team kennen elkaars sterktes en zwaktes zo goed als deze twee teams, mede door de wekelijkse trainingen.

Zuiderburen II putte het vertrouwen uit de laatste twee gewonnen partijen, waarin maar liefst 10 keer gescoord werd. Hier tegenover zette team I de sterke verdediging, die deze competitie slechts 5 tegendoelpunten moest incasseren. Twee keer eerder speelden de teams tegen elkaar en beide malen eindigde het in een gelijkspel. Om deze reden waren de spelers extra gebrand op een overwinning. Toch bleek al gauw dat het verschil in kwaliteit erg klein was.

Kleine tegenvaller voor Zuiderburen I was het uitvallen na 5 minuten van Frans die te veel last ondervond van een blessure. Net nadat Jan van Limpt voor hem was ingevallen, moest Harm Corstiaans voor Zuiderburen II flink aan de bak toen een bal in de doelmond dreigde te verdwijnen. Op de doelijn bracht hij echter goed redding. Aan de andere kant was het Cees die een bal van John voor de kruising wegplukte. Hiermee zijn de belangrijkste wapenfeiten van de eerste helft genoemd.

Na de thee deelde Zuiderburen II nog een plaagstootje uit toen Jan Vosters vanaf links goed voorgaf op Renier, die echter naast kopte. Na gelang de wedstrijd vorderde drukte Zuiderburen I echter steeds meer haar stempel op de wedstrijd. 10 minuten voor het einde keerde Frans terug in de wedstrijd, nadat Henk met een vervelende blessure uitviel.
Hoewel er hard gewerkt werd, werd er door beide partijen niet meer gescoord en zo was het derde gelijkspel tussen beide formaties van de Zuiderburen een feit. Zuiderburen I treedt komend weekend aan tegen 'de Driesprong' voor een vriendschappelijk duel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *