Zuiderburen I en Haoverekkers delen punten

Trainingsbal

Op het Bruintjesveld stond vanmorgen om half 10 de wedstrijd tussen Zuiderburen I en de 'Haoverekkers' op het programma. Door blessures konden maar net 11 spelers op de been gebracht worden.

Toen Hans Ansems na ongeveer 7 minuten uitviel met een enkelblessure leek het een zware opgave te worden tegen de kampioen van twee seizoenen geleden. Toch had Zuiderburen I al een goede kans gehad toen grensrechter Hans Lauwers in het veld kwam voor Hans Ansems. Henk werd goed diepgestuurd en kon ondanks dat hij gehinderd werd een aardig schot afvuren.

Hierna mochten de 'Haoverekkers' het spel maken van de Zuiderburen. Door goed voortijdig storen, kon de laatste pass er vaak uitgehaald worden. Hierdoor probeerden de 'Haoverekkers' het met hoge ballen, maar dit kon de geel-rode defensie nauwelijks pijnigen. Ondanks het veldoverwicht van de regerend kampioen was de grootste kans voor Zuiderburen I. Dennis zette de aanval op door Eric Cox op rechts diep te sturen; Laatstgenoemde bracht de bal voor, die via de keeper weer voor de voeten van Dennis terecht kwam. Zijn schot ging jammerlijk naast.

Zonder echt in de problemen te komen werd de rust bereikt. In de tweede helft veranderde er weinig en probeerden de 'Haoverekkers' met combinatiespel door het hart van de verdediging te dringen, maar deze stond met Jannes en Erik Lemmens als een huis. Grootste kans van de tweede helft was net als in de eerste helft voor de Zuiderburen. Wederom was het Dennis, vanaf de rechterflank goed aangespeeld door Jan, die oog in oog kwam met de keeper. De keeper wist de door het midden getrapte bal echter te stoppen.

Door de gemiste kansen eindigde de wedstrijd zoals deze begon. de kansverhoudingen spraken in het voordeel van Zuiderburen I, maar op basis van het balbezit verdiende ook de 'Haoverekkers' een puntje. Toch kan het gelijkspel wel als een opsteker gezien worden voor Zuiderburen I. Wellicht dat het perspectief biedt voor de komende confrontatie met Zuiderburen II.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *