Week van de scheidsrechter

Velden van vv de Zuiderburen

Morgen start de week van de scheidsrechter. Dit is een initiatief van de KNVB en ARAG waarbij een oproep gedaan wordt om de scheidsrechters een extra blijk van waardering te geven. Zij maken het mogelijk dat ieder weekend weer vele voetballers kunnen genieten van hun favoriete spelletje.

Als v.v. de Zuiderburen ondersteunen wij dit initiatief van harte en daarom willen ook wij onze arbiters in het zonnetje zetten. Daarom doen wij een oproep aan de coaches van ieder thuis spelend team ervoor te zorgen dat voorafgaand aan de wedstrijd geapplaudiseerd wordt voor de scheids.

Hoe willen we dat doen?

  • Vooraf
    Stem deze actie af met je spelers in het kleedlokaal en zorg er samen voor dat het hele team weet wat er gebeurt en waarom.
  • De actie zelf
    Op het veld introduceert de aanvoerder de actie aan alle aanwezigen, eventueel samen met jou als trainer: “Graag willen wij dit moment gebruiken om met zijn allen te klappen voor de scheids en hem te bedanken voor zijn harde werk het hele jaar door! Scheids, bedankt!”. (applaus)
  • Achteraf
    Vergeet niet om dit moment te delen via social media met #SCHEIDSBEDANKT zodat het applaus niet beperkt blijft voor die ene scheidsrechter.

Het is niet ondenkbaar dat ook bij uitwedstrijden aandacht aan de ‘Week van de scheidsrechter’ besteedt wordt. Vanuit het bestuur roepen we de uit spelende teams daarom ook op de actie te ondersteunen waar mogelijk (als er bijvoorbeeld ook bij jullie wedstrijden om een applaus gevraagd wordt).

Vanuit het bestuur zullen wij alle clubscheidsrechters (ook degenen die komend weekend niet fluiten) komende week een klein presentje overhandigen als blijk van waardering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *