Zuiderburen 3 verliest openingswedstrijd van SDO ’39 3

Bal in net

Gister mocht Zuiderburen 3 aantreden tegen het derde team van SDO ’39 uit Lage Mierde. De aftrap was om 10:00 en de Zuiderburen beschikten over een brede selectie. De openingsfase van de partij gaf hoop voor een goed resultaat, maar uiteindelijk stond Groen-wit toch met lege handen.

In de eerste minuten was het vooral onrustig voor het doel van SDO. Na 10 minuten was Pim dichtbij een doelpunt na een diagonaal schot, maar dit ging jammer genoeg voorlangs. Kort daarna moest linksback Twan naar de kant met een lichte kwetsuur. Hij werd vervangen door Bram. Hierna kwam de thuisploeg meer en meer in de wedstrijd door het middenveld in handen te nemen.

De voorsprong kwam echter niet voort uit voetballende kwaliteiten van de oranjehemden. Een vrije trap die als voorzet bedoeld was, werd verkeerd ingeschat door de keeper, waarna de bal pardoes in het netje lag.
Zuiderburen 3 kon zich hierna niet snel herpakken en zo konden de Mierdenaren relatief snel uitlopen naar een 3-0 voorsprong. Met name de linksbuiten bleek in die fase een grote plaag. Bij de derde goal toonde hij zijn klasse door de bal vanuit een moeilijke hoek in de verre kruising te deponeren.

In de slotfase van de eerste helft deed Zuiderburen 3 wat terug. Joris, die zoals wel vaker weer een plaag bleek voor de defensie werd op de rand van de zestien gevloerd en de scheidsrechter wees naar de stip. Dit buitenkansje liet Joris zich niet ontnemen en hij joeg de bal onberispelijk tegen de touwen vanaf 11 meter.
Er waren nog goede mogelijkheden om de marge tot minder dan 2 te reduceren voor de thee, maar de Reuselnaren faalden in de afronding.

Na de hervatting kwam Alexander de achterhoede versterken in het bijzonder ten behoeve van de opbouw. Ook alleskunner Jeroen Merkx viel in en wederom toonde hij aan uitstekend uit  de voeten te kunnen op de rechtsback positie. Er kwam in deze 45 minuten ook weer meer lijn in het spel van de Zuiderburen. Dreiging kwam ook weer van de nieuwkomers Joris en Rick die elkaar in de voorhoede continue zochten. De ingevallen derde spits Frans kreeg de beste kans op de aansluitingestreffer, maar zijn schot in vrije positie vloog richting Hooge Mierde (hoog over).

Toch viel het eerste doelpunt na een minuut of 27 aan de andere zijde. De rechtshalf van SDO ’39 werd vrij gelaten en beproefde zijn geluk vanaf een meter of 20. Dit deed hij niet zonder succes. Zijn pegel zeilde schitterend binnen bij de eerste paal: 4-1 in plaats van 3-2.
De Zuiderburen gaven zich echter nog niet gewonnen. Bij de eerstvolgende keer dat Joris op avontuur ging in het zestienmetergebied werd hem een penalty onthouden. Een moment later werd deze wel toegewezen en net als voor rust liet Joris zich deze kans niet ontnemen: 4-2.

Hierna was Zuiderburen met name in de persoon van Erwin nog gevaarlijk uit een aantal corners, maar de bal wilde er niet in. Er zou in de dying seconds aan de andere kant nog wel een goal vallen, die hoewel er een luchtje van buitenspel aanzat, toch toegekend werd. Hiermee was de eindstand, enigszins geflateerd, op 5-2 gebracht.
Komende week wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld. Tegenstander is de geel-zwarte buurman, om precies te zijn het 10e elftal van Reusel Sport / CoTrans. De aanvang is 10:00 uur. Hopelijk kunnen dan de eerste punten binnengesleept worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *