Zuiderburen I wint meer dan alleen de wedstrijd

Trainingsbal

Voorafgegaan aan de wedstrijd heeft Dennis een weddenschap afgelegd tegen een speler van de ´Red Coral´. Om de weddenschap aantrekkelijk te maken moest Dennis, bij winst aan diens zijde, twee bakken bier schenken, hoewel hij bij winst maar één bak zou ontvangen.

Van meet af aan begon Zuiderburen I gretig aan de wedstrijd. De verdediging stond goed op z´n plek en de caféploeg creëerde nauwelijks kansen. Zuiderburen I dreef de tegenstander terug tot nabij de zestienmeterlijn van waaruit zij tot dusver standhielden. Na een tiental minuten werd vanuit deze positie dan ook het eerste doelpunt gemaakt.

Frank werd bereikt en wist de bal nog net aan de voet te houden. Zijn schot was allerminst vernietigend maar daarentegen goed geplaatst. Zowel de verdedigers als de keeper hadden geen antwoord op zijn inzet. De bal ´schoof´ langs de vingertoppen van de keeper: 1-0. Zuiderburen I is in de eerste helft nog een aantal keren zeer gevaarlijk geweest, met name door toedoen van Tommy en Eric Cox. Tommy werd op de linkerflank aangespeeld en begon een loopactie, waarna hij goed combinatiespel zocht en zijn schot het zijnet trof. Eric Cox werd nog gevaarlijk middels een kopbal die voortkwam uit een hoekschop. Met een gunstige score ging Zuiderburen I de rust in.

Na de rust werd de ´Red Coral´ iets opdringeriger en kwam regelmatig tot nabij de achterlijn. De voorhoede van de ´Red´ verzuimde echter gebruik te maken van de mogelijkheden en gingen veelal voor eigen succes. Toen de tweede helft in volle gang was, knokte Zuiderburen I zich goed terug. Er werden kansen gecreëerd die in eerste instantie nog geen resultaat opleverden.
Zo schoot Dennis op de paal en andere mogelijkheden werden makkelijk verwerkt of ruim langs geschoten. Even later kwam toch de 2-0 tot stand. Wederom had de keeper geen antwoord op de inzet van Frank die een zeer degelijke wedstrijd speelde. Enkele keren kwamen zijn kwaliteiten goed tot uiting, zo ook dit keer. Met alle gemak passeerde hij meerdere tegenstanders om vervolgens de bal behendig binnen te schieten.

De wedstrijd was gespeeld en de bak bier gewonnen. Dit nam niet weg dat de Zuiderburen minder aanvallend gingen spelen. Wel was het jammer dat Dennis zijn inzet wederom op de paal uiteen zag spatten en enkele keren ´de bal voorbij zag rollen´. Uiteindelijk zorgde Tommy voor de eindstand 3-0. Er werd goed spel afgeleverd waarna vrij eenvoudig de laatste goal tot stand kwam. Aanstaande zondag rest ons een zware partij tegen de ´Rodeho´. Hopelijk brengt Zuiderburen I het er beter vanaf dan Zuiderburen II het afgelopen weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *