Zuiderburen II maakt geen fout tegen Driesprong

Twee ballen

Vanochtend stond de confrontatie met 'den Driesprong' op het programma voor Zuiderburen II. Ondanks de vele afwezigen, met name in de defensie kon er toch een volwaardig team opgesteld worden. In de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen.

Voor de Zuiderburen kwam het gevaar met name van Jan Dirkx. Zo schoot hij net langs uit de draai op aangeven van Eric. Later had hij het geluk niet aan zijn zijde toen Harm hem vanaf rechts op maat bediende. Ditmaal belandde de bal tegen de onderkant van de lat, maar helaas stuiterde hij weer terug het veld in zonder over de lijn te zijn geweest.

Aan de andere kant was de afweer van de Zuiderburen de aanval van de thuisploeg de baas, waardoor de keeper nauwelijks op de proef gesteld werd. Na de rust kwam Maarten in het veld voor de goed spelende Mike. Aan het spelbeeld veranderde weinig. Hoogstaand was het allemaal niet wat de Zuiderburen lieten zien, maar het ontbrak 'den Driesprong' aan raffinement om de rood-zwarte formatie pijn te doen. Men probeerde het met name van afstand, maar niet zelden was het vangnet achter de goal het eindstation.

Halverwege de tweede helft werd de ban uiteindelijk gebroken. Na een afgeslagen aanval van de Zuiderburen belandde de bal voor de voeten van Renier. Deze aarzelde niet en schoot zonder aarzelen van een meter of 20 op goal. Zijn prachtige uithaal betekende de 1-0 voor Zuiderburen II. Dit mocht het team niet meer uit handen geven en dat deed het ook niet. Het ging op zoek naar de 2-0. Schoten van Bart en Michel werden gekraakt en een schot van Harm vanaf de linkerkant van het strafschopgebied werd goed door de keeper tot corner verwerkt.

Toch zou de 2-0 vallen en wel uit een counter. Harm ontsnapte aan de rechterflank en vond Jan op de as van het veld. In één tijd schoot laatstgenoemde op goal, waarbij hij geluk had dat de keeper een hoek koos. Hierdoor tastte hij mis en lag de bal in het netje. Hiermee bezegelde Jan de partij en waren de drie punten in de knip. Tegen het eind van de wedstrijd ging laatste man Mark nog op avontuur, maar hij liep zich vast. Verder gebeurden er weinig noemenswaardige dingen.
Komend weekend is 'de Valk' de tegenstander en zal het moeilijker worden om een zelfde resultaat te behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *