Weer winst op v.v. De Valk

Trainingsbal

Voor derde keer dit seizoen was vandaag het team van 'de Valk' de tegenstander. En voor de derde keer bleven de punten ook bij de Zuiderburen. Met deze keer Dennis als vervanger voor Cees en de oproepkrachten Wim en Hans als backs werd er aan de wedstrijd begonnen.

Doordat Harm en Robert weer in oude gewoontes vervielen en te laat waren was er maar 1 wisselspeler beschikbaar. Zuiderburen I, spelend in het tenue van het tweede begon goed aan de wedstrijd en zette 'de Valk' goed onder druk. Er kwamen kleine kansjes voor Marco en Tommy, maar de goal bleef uit. Ook schoten uit de tweede lijn van Jannes, Mark en Eric Cox leverden geen doelpunt op.

Aan de andere kant had Dennis geen moeite om zijn doel schoon te houden. Na 20 minuten kwamen de Zuiderburen dan toch op voorsprong. Vlak bij de achterlijn werd een vrije trap gegeven, die door Jannes goed voor de goal werd gedraaid. Daar kon Mark de bal door koppen naar de tweede paal, waar Eric Cox hoog boven zijn tegenstander uit kwam en de bal mooi binnenkopte.
Voor rust kreeg 'de Valk' nog een paar kleine kansjes, maar hun spitsen hadden het vizier niet helemaal op scherp staan of de Zuiderburen-verdedigers zaten er goed tussen. 

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Zuiderburen I bleef makkelijk overeind en creërde ook meer kansen. Dat leverde na een kwartier dan ook de 2-0 op. Na een aanval afgeslagen te hebben werd er snel omgeschakeld en bereikte Joost, die in de tweede helft was ingevallen voor Marco, met een steekpassje de goed spelende Gijs. Die begon net over de middenlijn aan rush waarbij hij er twee verdedigers uitliep en vervolgens de keeper in de verre hoek kansloos liet.

Hierna geloofde 'de Valk' het wel en kon Zuiderburen I de wedstrijd makkelijk uitspelen. Eric was nog dicht bij zijn tweede goal van de dag. Na een mooie passeeraktie, waarbij hij zijn tegenstander op een 'panna' trakteerde schoot de bal richting de kruising. De keeper kon echter nog net zijn hand tegen de bal krijgen en 'm overtikken.

Op het laatst kwamen de Zuiderburen nog goed weg toen de scheidrechter de bal na een overtreding van Wim in het strafschopgebied niet op stip legde, maar er net buiten. De overwinning kwam echter nooit in gevaar en zo bleven de 3 punten terecht bij de Zuiderburen.
Volgende week wacht er weer een zware pot, want dan zijn 'de Stampers' de tegenstander in de laatste bekerwedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *