Zondagsschot van Harm behoedt zuiderburen II van afgang

Twee ballen

De reeks afwezigen ten spijt moest Zuiderburen II vandaag in staat worden geacht betrekkelijk eenvoudig te winnen van rodelantaarndrager 'de Red Coral'. De cijfers die 'de Red Coral' over het lopende seizoen kon presenteren spreken in deze voor zich: 1 doelpunt voor en 91 tegen.

Toch had Zuiderburen II het alles behalve makkelijk op deze regenachtige zondagmorgen op het sportparkveld. In de eerste helft wisten de geelhemden (men speelde in het tenue van Zuiderburen I) nauwelijk gevaar te stichten voor het doel van de caféploeg. De aanvallers van de Zuiderburen liepen telkens weer in de fuik die opgezet was door de fysiek sterke defensie van de Red en op de flanken ontbeerde Zuiderburen II snelheid.

Hoewel laatste man Renier van achteruit het spel goed doseerde bleek vaak alweer snel dat de Zuiderburen moeite hebben om het spel te maken. Veel spelers liepen te lang met de bal, met balverlies tot gevolg, waardoor een erg rommelig spelbeeld ontstond. De aanvalsdriften van de 'Red Coral' waren ook niet om wakker van te liggen en zo kabbelde de wedstrijd sensatieloos richting de rust.

Na de (hete) thee en zonder personele wijzigingen was het hopen op beter spel van de Zuiderburen. Dit bleek vergeefse hoop. Toch kwamen er wel kansjes. Zo kreeg Maarten een kans met het hoofd uit een corner van Harm, maar zijn kopbal mistte kracht. Ook hadden enkele aanvallende combinaties tussen Harm en Erik potentie, maar de eindpass was vaak net niet goed.

Ook de spelers van 'de Red Coral' zagen dat de Zuiderburen voornamelijk tegen zichzelf aan het voetballen waren. Het uitblijven van een tegentreffer gaf hen dan ook hoop op een punt. Bijna was de Red zelfs dichtbij een nog grotere stunt. Een mislukte aanvalsopzet van Zuiderburen II leidde een counter in voor 'de Red Coral'. Gelukkig kon Rick de diepgaande linksbuiten nog net voldoende hinderen om een goal te voorkomen.
5 minuten later kreeg Maarten de uitgelezen mogelijkheid om de ban alsnog te breken voor de Zuiderburen. De goalie moest een afstandsschot van de ijverige Harm lossen, maar ook in de rebound stuitte Maarten op diezelfde doelman. 

Toch zou de 1-0 op het scorebord komen. In de slotfase, toen menigeen zich al had neergelegd bij een bloedeloze 0-0 waagde Harm maar weer eens een poging van afstand. Dit maal gaf hij de keeper het nakijken met zijn pegel in de rechter bovenhoek.
Opgelucht haalden de manschappen van de Zuiderburen adem, maar eenieder moest ook concluderen dat het barslecht was wat men had laten zien. Komende zondag treffen de Zuiderburen weer dezelfde opponent echter wordt er dan gespeeld voor de beker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *