Werkvoetbal levert Zuiderburen 2 drie punten op

Twee ballen

Afgelopen zondag was het weer zover. De mannen van Zuiderburen 2 mochten weer vroeg uit de veren, om de confrontatie met Bergeijk 6 aan te gaan. Met veel vertrouwen keken de Reuselnaren uit naar hun 2e officiële wedstrijd van dit seizoen. Dit omdat eerdere confrontaties met Bergeijk meerdere keren 3 punten hadden opgeleverd.

Om klokslag 09:00 uur waren de eerste gezichten al op het sportpark te zien, klaar om Bergeijk 6 met lege handen terug naar huis te sturen. Om 10:00 uur werd de bal door de geel-blauwen aan het rollen gebracht. Vrijwel direct werd de bal overgenomen door de thuisploeg. Hier wist de thuisploeg uiteraard wel raad mee en zo ontstond al snel de eerste kans voor de Zuiderburen, die meteen een doelpunt opleverde. Het was Marc Smolders die van dichtbij de 1-0 kon binnen werken. Dit was dan ook een heerlijk begin van de wedstrijd! Vanuit de aanhang, kregen de Zuiderburen dan ook al te horen 10 10 10. Dit met de gedachte terug aan de afsluitingswedstrijd van afgelopen seizoen, waarin Bergeijk met 10-0 op eigen bodem werd verslagen. Tipje van de sluier: Het mocht vandaag toch niet zo zijn.

Nadat de thuisploeg nog enkele malen gevaarlijk was geweest, kreeg na 15 minuten de uitploeg steeds meer de ruimte om zelf te gaan voetballen. De aanval werd vaker gezocht en de groen-witte verdediging moest aan de bak. Toen het spel steeds meer op en neer ging, viel daar toch de gelijkmaker. Het was de Bergeijkse spits die van dichtbij de bal kon binnen prikken na ongelukkig uitverdedigen. De Zuiderburen verdediging had zich al enkele keren goed geweerd, maar kon deze tegentreffer niet voorkomen.
Ondanks deze kleine tegenslag, ging de thuisploeg opnieuw opzoek naar de aanval. Zo werd even later, door goed voorbereidend werk van het middenveld, Marc in stelling gebracht en werkte hij de 2-1 tegen de touwen. Jammer genoeg werd deze goal werd afgekeurd, vanwege buitenspel. De thuisploeg had zo zijn twijfels of het wel daadwerkelijk wel buitenspel was.
Toch gingen de groen-witte door met hun spel en het leek erop dat de uitploeg er niet meer aan de pas kwam. Zo was er o.a. Bjorn, die met een splijtende pass door het hart van de Bergeijkse defensie, Marc één-op-één met de keeper wist te zetten. Hij had daarbij ook nog de mogelijkheid om de bal af te geven aan de mee opgekomen Jorg. Hij koos voor eigen succes. Tevergeefs ging zijn inzet niet tegen de touwen, maar rakelings voor langs. Dit mede omdat de sluitpost opnieuw zijn doel goed verkleinde en zich zo langzamerhand kon gaan onderscheiden.

Vrijwel hierna werd er gewisseld aan de kant van de Zuiderburen en mochten Roy en John hun opwachting maken. Hierna volgde tot de rust voor de groen-witte verschillende kansen, met enkele schoten tegen het houtwerk van de tegenstander. Toch was er kort voor de rust ook nog een megakans voor de uitploeg om op een 1-2 voorsprong te komen. De boomlange spits van Bergeijk wist aan de verdediging te ontkomen en stond alleen voor de keeper. Het was Rick, die net als zijn collega aan de overzijde, zijn doel professioneel verkleinde en zo een doelpunt wist te voorkomen.
Hierna volgde vrijwel direct de thee. De eerste helft werd dan ook geëvalueerd. Zo moest er aan een speler duidelijk gemaakt worden dat de tussenstand geen 3-1, maar 1-1 was. Deze verwarring had er veel van weg dat hij de avond daarvoor iets te diep in het glaasje had gekeken.

In het tweede bedrijf was het aan de thuisploeg om af te trappen. Nadat de eerste paar minuten na rust Bergeijk een lichte overhand had, waren het toch weer de groen-witten die het heft opnieuw in handen pakten. Zo was de thuisploeg al enkele keren gevaarlijk met diverse corners. Uit een van die corners werd er dan ook een overtreding gemaakt op Jorg Panjoel. De positie van de vrije trap was ideaal voor een linkspoot, en zo eiste laatstgenoemde deze voor zichzelf op. Het resulteerde in een schitterende vrije trap, waarbij de goalie de bal nog net wist te toucheren, waardoor de bal uiteen spatte op de lat! Maar de bal was nog niet weg. Het was broer Ralf, die de bal op de rand van de zestien opving en na heel wat gekap en gedraai, tot een doelpoging wist te komen. Op fraaie wijze, plaatse hij de bal, met zijn chocoladebeen over de goalie in de verre hoek, 2-1! Dit gaf veel vertrouwen aan de Zuiderburen, en Bergeijk kwam er bijna niet meer aan de pas. Dit mede omdat de Reuselse defensie stond als een huis.

Even later was het de man van de openingstreffer, die opnieuw het houtwerk raakte. Dit nadat Bjorn zichzelf op links wist vrij te spelen en een op maat gegeven voorzet gaf. Tevergeefs, geen succes. Toch bleef de Reuselse storm doorgaan. Want toen Michel Lavrijsen, door een inworp van Boog, de diepte werd ingestuurd en hij met een slimme actie op de achterlijn de bal wist voor te geven, was het Marc Smolders, die zijn 2e treffer op zijn naam kon zetten. Ditmaal wist hij voor zijn man te komen en op acrobatische wijze, de bal achter het standbeen langs binnen te schuiven. De keeper en zijn directe tegenstander wisten niet wat hen overkwam en zo lande de bal voor de 3e keer in het netje. 3-1, en de wedstrijd was nu gespeeld.

Vlak voor het eindsignaal was er nog een bijna niet te missen kans voor de Zuiderburen. Het was Boog die vrij voor het doel stond, maar jammer genoeg door zijn medespelers, tot 2 maal toe over het hoofd werd gezien. Dit kon de pret niet bederven, wan na het laatste fluitsignaal, was het als vanouds weer feest. Mede omdat de middag in het teken stond van het teamuitje, wist een kratje bier het kleedlokaal ook weer te vinden. Toen er al verschillende alcoholische versnaperingen tijdens de 1e helft van Zuiderburen 1, genuttigd waren, zochten de Zuiderenburen La gare op, dat vandaag voor het laatst op hun wedstrijd shirt stond. Dit omdat Hendrikx de nieuwe shirtsponsor wordt. Het ontaarde bij La gare in een gezellige & smakelijke middag, die later op feestelijke wijze in de Koster werd voortgezet! Tot volgende week. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *