Ze maken Zuiderburen I de pis nie lauw

Trainingsbal

Het team van het Hans Lauwers en Martijn Huijbregts heeft vanmorgen met 3-0 gewonnen van angstgegner 'de Stampers'. De Zuiderburen kwamen op het zonovergoten Bruintjesveld moeizaam uit de startblokken; men had duidelijk last van de psychologische tik die vorige week door 'de Valk' uitgedeeld was.

Het spel werd dan ook voor het grote deel gemaakt door de tegenstander. Gelukkig leidde dit niet echt tot uitgespeelde kansen. Vlak voor rust wisten de Zuiderburen echter een grote balast van de schouders gooien. Frank werd op een opzichtige wijze door de tegenstander binnen het eigen zestienmeter gebied tegen de grond gewerkt. De scheidsrechter kon hierop niets anders doen dan de bal op de stip te leggen.
De kersverse schoonbroer van de voorzitter (Rob de Lepper) eiste de penalty resoluut op en schoot de bal beheerst binnen. De Zuiderburen gingen dan ook met een 1-0 voorsprong de rust in. De opluchting was van de gezichten af te lezen!

Vlak na de pauze kregen de Zuiderburen echter een flinke domper te verwerken. De spits van de tegenstander (brandweer) wist zich van zijn directe tegenstander te ontdoen en ging richting Cees. Erik Lemmens kon dit niet over zijn hart verkrijgen en stuitte hem op onreglementaire wijze en kreeg hierop van de scheidsrechter de rode kaart gepresenteerd. Ondanks dat de vrije trap die hierop volgende zelfs de ballenvanger achter het doel niet wist te raken, raakte de zuiderburen wel een dragende speler kwijt. De positie van Erik werd desalniettemin op een bekwame manier overgenomen door alleskunner Frank.

De tegenstander zette enkele keren flink aan, maar kwam niet door het sterk opererende verdedigingsblok van de Zuiderburen. Aan de andere kant wisten de Zuiderburen daarentegen met ijzerscherpe counters voor meer gevaar te zorgen.
Marco wist bij één van deze uitvallen invaller Jannes te bereiken, welke de 2-0 aan wist te tekenen en hiermee een optie op de winst nam. Even later werd het nog erger voor de tegenstander. Jannes speelde een bal door naar Rob, welke voor de tweede keer deze ochtend de bal in de touwen wist te werken.

Resumé: mindere eerste helft, ijzersterk tweede bedrijf. Hopelijk kan deze tweede helft volgende week een vervolg gegeven worden, wanneer naaste concurrent 'het Bronneke' om 11 uur de opponent is op het veld van het sportpark. Fingers crossed, want verlies brengt de nummer 2 wel erg dicht bij de Zuiderburen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *