Zuiderburen II geeft partij in eerste helft uit handen

Twee ballen

Tegen 'de Bruintjes', die ook in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren, heeft Zuiderburen II het tij niet kunnen keren. In een zeer matige eerste helft keek het team al na een goede 20 minuten tegen een nauwelijk te overbruggen achterstand aan.

De wedstrijd begon al desastreus toen Wil na een ongelukkige botsing met de linkerspits van 'de Bruintjes' het veld moest verlaten met een blessure. Omdat de selectie verder geen keeper herbergt en dispensatiespeler Cees zijn krachten beter kon sparen voor de confrontatie van volgende week tegen 'het Bronneke', nam Frans de positie tussen de palen in. Al gauw moest laatstgenoemde de gang naar het net maken, nadat hij gepasseerd werd na een dekkingsfout achterin.

De druk op de laatste linie van de Zuiderburen nam vervolgens alleen maar toe, omdat men op het middenveld te veel balverlies leed. De verdubbeling van de score door 'de Bruintjes' was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld. Een diepe bal kon in eerste instantie door Frans weggebokst worden. Deze viel echter voor de voeten van een speler van de tegenpartij, die beheerst de bal in het lege doel plaatste.
Toen al snel hierop de 0-3 volgde uit een vrije trap leek het op een afstraffing uit te lopen voor team 2 van de Zuiderburen, want eigen kansen waren niet op te tekenen in het eerste bedrijf.

Na de thee herpakte het team zich enigszins. Er werd meer agressie aan de dag gelegd en er werd meer van het eigen doel afgespeeld. Toen in de beginfase van de tweede helft enkele corners op rij volgden leek er zelfs een overwicht voor de Zuiderburen. Dit was echter alleen optisch, want het bleef oppassen met de fysiek sterke Bruintjes-voorhoede. Kleine kansen van Eric Bel, Michel en later Harm konden helaas niet tot doelpunten getransformeerd worden.

De schier onmogelijke missie om de 3 tegendoelpunten ongedaan te maken strandde dan ook toen de aansluitingstreffer uitbleef. Dankzij de verdediging, die zich goed herpakt had in de tweede helft bleef het bij 3-0. Wel beëindigde Zuiderburen II de wedstrijd met een man minder, omdat Eric Bel vanwege commentaar op de leiding in mocht rukken. Hij had in de eerste helft al geel gekregen en kreeg in de slotfase de tweede gele kaart gepresenteerd.

Door het verlies ziet Zuiderburen II 'de Bruintjes' dichterbij komen en is 'Reuselcity' het team inmiddels gepasseerd. Komend weekend is Zuiderburen II vrij en op tweede Paasdag treft het 'de Red Coral'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *