Zelfvertrouwen Zuiderburen I groeit

Trainingsbal

Zuiderburen I ontpopt zich steeds meer als een team waartegen de topploegen in de competitie het zwaar hebben. De term 'reuzendoder' is nog niet op z'n plaats, want daarvoor zou er gewonnen moeten worden.

Toch is het 0-0 gelijkspel tegen nummer 4 'de Haoverekkers', na de 1-1 vorige week tegen 'de Stampers' een mooi vervolg van de goede serie waar Zuiderburen I mee bezig is. Zeker gezien het feit dat de beste 11 niet eens opgesteld konden worden. Dennis en Jannes ontbraken vanwege andere verplichtingen en daarom werden Willem en Michel van Zuiderburen II opgeroepen. Beide spelers speelden ook een uitstekende wedstrijd.

In de eerste helft toen ze beide opgesteld waren, maakte het team een heel uitgebalanceerde indruk. Willem stoorde voorin goed de opbouw en Michel was op het middenveld overal te vinden. Hierdoor konden 'de Haoverekkers' niet het positiespel spelen waar ze om bekend staan. Grootste kans in de eerste helft was ook voor de Zuiderburen. Willem rukte goed op aan de rechterkant van het veld en passte over de breedte naar de geheel vrijstaande Jan van Limpt. Deze had echter te veel tijd nodig, waardoor de kans verloren ging.

Kansen voor de opponent waren er in de eerste 35 minuten nauwelijks te bespeuren. Veelal werd de aanval vroegtijdig in de kiem gesmoord of ontbrak de laatste pass bij 'de Haoverekkers'.
De eerste 10 minuten van de tweede helft waren de minste voor de Zuiderburen. Er werd snel balverlies geleden, waardoor het team nauwelijks aan opbouwen toekwam.

Na deze periode zonder kleerscheuren doorgekomen te zijn, bleef het initiatief bij 'de Haoverekkers', maar toch kwamen de Zuiderburen er menig maal gevaarlijk uit. Een afstandschot van Frans ging richting de hoek, maar een been van een 'Haoverekkers-verdediger' verwerkte deze tot corner. Later was Harm ook dicht bij een doelpunt met een afstandschot. De bal spatte echter uiteen op de lat.

De doelpogingen van 'de Haoverekkers' kwamen ook veelal van buiten de 16. Een terechte vrije trap werd over geschoten en een ogenblik later had Cees goed het oog op een harde uithaal, waardoor hij de pal klemvast uit de hoek kon plukken. Hierdoor stond de beginstand ook na 70 minuten op het scorebord. Komend weekend wacht er weer een krachtproef. Dan moet Zuiderburen I zich meten met 'het Bronneke', waartegen in het begin van de competitie ook al gelijk gespeeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *