Zuiderburen II kansloos onderuit tegen Bronneke

Twee ballen

Zuiderburen II heeft het goede spel van vorige week niet kunnen doorzetten. Op het Sportparkveld werd het team op alle fronten afgetroefd door 'VV Bronneke': 0-7. In het begin van de wedstrijd kon Zuiderburen II het tempo van de huidige nummer 2 van de ranglijst nog aardig bijbenen. Toch leverde vrijwel elke aanval van 'het Bronneke' gevaar op.

Na een kwartier spelen kwam de ploeg dan ook op voorsprong. In een snelle aanval via de rechterkant werd de hele 'Zuiderburen II-verdediging' op het verkeerde been gezet en kon een aanvaller van 'het Bronneke' van dichtbij de bal intikken: 0-1. Zuiderburen II kon ook na deze tegentreffer voorin geen vuist maken, mede doordat de verdedigers van de tegenstander spits John weinig ruimte gaven.

Halverwege de eerste helft was Renier desondanks met een goed geplaatst schot (net naast) dichtbij de gelijkmaker. 'Het Bronneke' bleef door zijn snelle aanvallers constant gevaarlijk voor het doel van keeper Willem. Het duurde dan ook niet lang voordat ze hun voorsprong verdubbelden. In -opnieuw- een snelle aanval werd de verdediging van Zuiderburen II ontrafeld en kon de 0-2 eenvoudig worden binnengetikt.

Op slag van rust maakte Jan ook nog eens overduidelijk hands binnen het strafschopgebied (met als gevolg een benutte penalty), waardoor Zuiderburen II met een 0-3 achterstand kon gaan rusten. Bovendien viel verdediger Mark, die in de voorgaande wedstrijden sterk speelde, geblesseerd uit. Na rust vonden er enkele wijzigingen plaats in het team. De moegestreden Ron Lavrijsen nam de plaats van Willem over onder de lat, en laatstgenoemde nam Rons verdedigende taken over.

Dit pakte in eerste instantie niet slecht uit, aangezien Ron tot twee keer toe een vierde tegentreffer voorkwam. Toch kon ook hij niet voorkomen dat 'Het Bronneke' in korte tijd de productie doelpunten verhoogde. Tot twee keer toe werd een corner tot doelpunt gepromoveerd. Tot overmaat van ramp moest Peer halverwege de tweede helft ook geblesseerd afhaken, waardoor de ruime nederlaag onvermijdelijk werd. Twee -goed uitgespeelde – snelle uitbraken leidden uiteindelijk tot de 0-7 eindstand. Volgende week is Zuiderburen II vrij, de week daarop wacht opnieuw een lastige tegenstander: 'de Haoverekkers'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *