Zuiderburen 2 weet na anderhalve maand weer te winnen

Twee ballen

1 oktober was de laatste keer dat Zuiderburen 2 een wedstrijd met 3 punten afsloot. De overwinning op HMVV 5 smaakte dan ook zoet afgelopen zondag. En hoewel de bezoekers uit Hooge Mierde lager geklasseerd stonden in de ranking, was de aanloop naar de westrijd weinig belovend.

De groen-witten moesten het vanwege familieomstandigheden stellen zonder de gebroeders Panjoel, wat een flinke aderlating is. Ook goalgetter Bjorn en mannetjesputter Michel Lavrijsen ontbraken. Daar bovenop kwam nog de lichte kwetsuur die keeper Rick tijdens de warming-up opliep. Hij maakte daarop plaats in het doel voor Joost.
De stand-in kreeg meteen veel ballen te verwerken in de openingsfase, maar hield z'n doel knap schoon. Toen de storm was gaan liggen, keerde de rust weer in de defensie. Hierin maakte der Fabian zijn competitiedebuut. Deze Duitse oproepkracht is een enorme aanwinst voor het team. Hij staat verdedigend uitstekend zijn mannetje en is aan de bal een genot voor het oog.
De defensieve bagage kan in het vervolg van de compettie wel eens hard nodig zijn, want als vroeg in de wedstrijd moest rechtsback Michael naar de kant met een op het oog vervelende blessure. Juist in de wedstrijd tegen zijn broer John.

Halverwege de eerste helft bleken de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Het gevaar van de Zuiderburen kwam vooral via de rechterflank. Het was Roy die bijna de openingstreffer liet aantekenen. Hij trok goed naar binnen, ontweek bekwaam enkele tegenstanders en vond bijna de verre kruising met een bekeken schot.
Even later was het wel raak. Doelpuntenmaker was Marc , die als een echte spits in de punt opdook na voortreffelijk voorbereidend werk van Bart. De rechter middenvelder legde de bal op een presenteerblaadje waar Marc dankbaar gebruik van maakte.
De ingevallen Zuiderburen 4-speler Dennis was met een kopbal uit een hoekschop dichtbij een verdubbeling van de score, maar de bal ging over.

De 1-0 voorsprong werd tot de thee geconsolideerd. Na de hervatting ging Rick het toch weer proberen op zijn vertrouwde plek voor de goal. HMVV bracht hun befaamde spelmaker binnen de lijnen, een goede bekende van Dennis, die dan ook de nobele taak kreeg diens spel te ontwrichten. De Zuiderburen 4-speler speelde een uitstekende wedstrijd centraal op het veld naast routinier Michel. Beide middenvelders moesten wel meer en meer hun verdedigende kwaliteiten aanwenden, want de druk van de Mierdse blauwhemden nam in de tweede helft flink toe.
Toch kwam de thuisploeg er zo nu en dan gevaarlijk uit, al had dit meer met de arbeidsethos dan met verzorgd voetbal te maken. Zo maakte Leon het zijn directe tegenstander zo nu en dan knap lastig op de voor hem onwennige linksbuiten positie. En Roy deed hetzelfde aan de overzijde, zoals zo vaak dit seizoen. Bij één van zijn uitbraken zette hij bijna Frans vrij voor de goal, maar deze had te veel tijd nodig en strandde op de keeper. Ook de rebound van Roy trof geen doel.

HMVV zette in het vervolg nog eens extra aan en het bleef billenknijpen voor de Zuideburen, met de minimale marge. Een afstandschot van één van de middenvelders dreigde het doel binnen te zeilen, maar ging, gelukkig voor de Zuiderburen, langs de verkeerde kant van de paal. Dichterbij een doelpunt kwam HMVV 5 niet.
En zo sleepten de Zuiderburen 3 punten uit het vuur. Komend weekend stond de wedstrijd tegen Hulsel 3 op het programma, maar laatsgenoemde heeft een verzoek om uitstel ingediend bij de voetbalbond, waarna deze later ingehaald wordt. Wellicht goed voor de blessuregevallen, zodat ze hun lichaam niet onnodig te belasten met alle mogelijke gevolgen van dien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *