Zuiderburen I bedankt de Valk voor de moeite

Trainingsbal

Zuiderburen 1 heeft vanmorgen een mooie zege geboekt op titelkandidaat ’de Valk’. De tegenstander kwam sterk uit de startblokken en verscheen meerdere malen gevaarlijk in de buurt van het keepersgebied van Cees.

Een solide opererende verdediging van de Zuiderburen, ondersteund door een hardwerkend middenveld, zorgde er echter voor dat dit niet tot uitgespeelde mogelijkheden leidde. Het was juist de Zuiderburen dat na een kwartier het gevaar bracht. Gelegenheidsspits Jannes nam een afgesprongen bal aan op de rand van de 16, speelde zich knap vrij en haalde verwoestend uit. De keeper van de Valk kon alleen maar kijken hoe de bal in het netje vloog en Zuiderburen I met 1-0 op voorsprong kwam.

Na dit doelpunt nam Zuiderburen 1 het initiatief over en overliep de tegenstander op alle linies. Tot aan de rust was team 1 van de Zuiderburen heer en meester op het veld, alleen kon dit niet omgezet worden in doelpunten. Met een 1-0 voorsprong werd dan ook de thee genuttigd.

De tegenstander had in de rust enige omzettingen toegepast, waardoor ze meer grip op de wedstrijd kreeg. Ondanks dat men zo nu en dan dicht in de buurt van Cees kwam, is de voorsprong van de zuiderburen eigenlijk geen moment in gevaar gekomen.
Op één moment na; 1 seconde voor het einde van de wedstrijd leidde een corner van de tegenstander tot een scrimmage voor de goal van Cees. Een bekeken schot van de voorstopper van de tegenstander belandde in de rechter benedenhoek van het Zuiderburen-doel. Het was echter weer Cees die in een uiterste reflex de bal uit de hoek tikte, wat Zuiderburen I de volle drie punten opleverde.

Zoals hier al eerder beschreven is, is vandaag weer eens duidelijk geworden dat Zuiderburen I gegroeid is en het trauma van vorig jaar verdwenen is. Waar vorig jaar in de laatste 5 minuten vaak de overwinning uit handen werd gegeven, is het team nu in staat om als collectief te fungeren en ook de laatste minuten geconcentreerd te blijven. Indien het team in staat blijft om op deze wijze te presteren, dan kunnen de punten van vandaag heel belangrijk geweest zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *