Zuiderburen I blijft eenvoudig overeind

Trainingsbal

In de wetenschap dat team II van de Zuiderburen een week eerder met 2-1 verloren had van 'Reuselcity', begonnen de 'geel-roden' van team I gister fel aan de wedstrijd, tegen diezelfde tegenstander. De getoonde strijdkracht werd al vrij snel beloond.

Een doorgeschoten voorzet vanaf links werd op rechts door Frans opgepikt. Vanaf grote afstand draaide hij de bal vervolgens bij de 2e paal binnen, waarbij wel opgemerkt moet worden dat de keeper van 'Reuselcity' er hier niet helemaal goed uitzag.
Halverwege de eerste helft verdubbelde Dennis de score. Ter hoogte van de zestienmeterlijn kapte hij zich goed vrij en plaatste de bal bekeken in de hoek buiten het bereik van de keeper. Nog voor rust ontstond er een aardige kans op 3-0. Eric Cox kopte een bal richting verre hoek, waar Martijn net te kort kwam om binnen te tikken.

Reuselcity deelde ondertussen ook enkele speldenprikken uit, maar de verdediging bleef goed overeind. In de tweede helft ging het tempo wat omhoog, maar wist Zuiderburen I de voorsprong te consolideren. Er waren zelfs goede kansen om de score uit te breiden. Harm Goorman mocht twee keer vrij uithalen. De eerste keer vond hij de keeper op z'n weg en het tweede schot mislukte totaal, na goed voorbereidend werk van Frans op links.

Het gevaar van 'Reuselcity' kwam in deze periode vooral over de linkerkant, maar telkens als er een kans dreigde te ontstaan had Zuiderburen I een mannetje over die het gat dichtliep. Hierdoor werd de ruststand tevens de eindstand. Komend weekend speelt Zuiderburen I evenals gister op het Driesprongveld. Tegenstander is dan de thuisploeg: 'de Driesprong'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *