Zuiderburen I toont veerkracht

Trainingsbal

Eenvoudig zou het vandaag niet worden. Dat was vooraf bekend. Toch bood Zuiderburen I 'de Stampers' voldoende tegenstand om er een gelijkspel uit te slepen. Tegen de nummer 1 uit de competitie is dit een schitterend resultaat. In het begin van de wedstrijd werd er door beide teams voornamelijk afgetast.

'De Stampers' probeerden het af en toe met individuele acties, maar telkens al dreigde het gevaarlijk te worden, werd er voldoende rugdekking gegeven. Toch kwam Zuiderburen I op achterstand. Uit een makkelijk gegeven vrije trap werd de bal achterwaarts, onbereikbaar voor keeper Cees binnengetikt.

De Zuiderburen lieten zich hierdoor niet van slag brengen en gingen steeds meer vrijuit voetballen. Er kwamen ook enkele kansjes. Harm kwam een teenlengte te kort na terugleggen vanaf de achterlijn en op een afstandschot van Jannes had de keeper een antwoord. Aan de andere kant hield de Zuiderburen-verdediging, waarin Leon na maanden blessureleed terugkeerde ook stand, waardoor de marge bij rust nog steeds 1 was.

Na de thee bleek weer dat het rood-gele team goed stond. Zuiderburen I kwam na een kleine 10 minuten zelfs op gelijke hoogte en dit was niet eens tegen de verhouding in. Martien sneed een vrije trap goed aan en Eric Cox kopte bij de tweede paal beheerst binnen. Hierna gingen 'de Stampers' enigszins geforceerd op zoek naar hun tweede goal. Toen die maar niet viel, nam de frustratie toe bij de tegenstander, die dit menigmaal op de scheidsrechter afreageerde.
Toch was het ook de verdienste van de Zuiderburen dat 'de Stampers' niet hun vertrouwde spel op de mat konden leggen. Eén keer moest Erik Lemmens aan de noodrem trekken. Gelukkig voor hem en het team zag de scheidsrechter er geen overtreding in.

Aan de andere zijde kreeg Eric Cox nog een aardige mogelijkheid, maar hij kopte over na een goede voorzet van Jannes. Komend weekend wacht weer een zware wedstrijd. Tegenstander is dan het team van 'de Haoverekkers', dat op het 'Driesprong-veld' bestreden moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *