Zuiderburen I deelt weer de punten

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft gister voor de 3de keer op rij gelijkgespeeld. Tegen 'de Driesprong' bleef het op 1-1 steken. Omdat de bijna de gehele aanval verhinderd of geblesseerd was mocht Jannes weer een keer Erik Lemmens flankeren aan het front. De Zuiderburen begon fel aan de wedstrijd en zette 'de Driesprong'-verdediging meteen onder druk.

Dat leidde al binnen 2 minuten tot een doelpunt. Dennis mocht vrij doorlopen en ongehinderd uithalen. Z’n schot viel buiten bereik van de keeper net langs de paal binnen. Gesterkt door deze vroege voorsprong bleven de Zuiderburen goed de aanval zoeken. Er werd geconcentreerd gevoetbald en continue goed gezocht naar vrijstaande medespelers. Dit leidde dan ook tot enkele kansen. Zo kwam Eric Cox net te laat om een corner binnen te knikken en werd ook een voorzet van Stijn net niet goed ingeschat door voorhoedespelers.

Het dichtst bij een doelpunt was toch Jannes. Hij mocht op 20 meter van de goal aanleggen voor een vrije trap. Door de bal laag te houden zag de keeper deze te laat aankomen, maar gelukkig voor hem belandde de bal op de binnenkant van de paal. Een paar minuten daarna waagde Jannes nog een kans, maar deze keer eindigde zijn schot wederom op de paal.

'De Driesprong' kreeg ook nog een kansje maar Cees was alert en kon de bal met z’n voet redden, zodat de rust bereikt werd met een 1-0 voorsprong. Na de thee kwamen Gijs en Wim (die voor de wedstrijd z’n schoenen nog professioneel gemaakt had mee een halve rol duc-tape) in het veld voor Mark en Stijn.
Ook bij de tegenstander was gewisseld en nu kwamen zij wat meer aan aanvallen toe. Toch zouden de Zuiderburen ook nog enkele kansjes krijgen. Zo werd Wim na een goede aanval via Gijs en Jannes goed vrij gespeeld, maar hij miste de bal en kon een bekeken kopbal van Eric Cox ternauwernood gepareerd worden door hun keeper.

Na 20 minuten kwamen 'de driesprong' dan toch op gelijke hoogte. Na een corner leek Cees de bal te kunnen pakken, maar hij ging er finaal onderdoor en gaf zo hun spits een niet te missen kans. Vlak daarna leek het nog erger te worden voor de Zuiderburen toen een blauwhemd vrij voor de goal de bal kreeg aangespeeld, maar hij kreeg de bal niet onder controle en schoot over.

Zo bleef het 1-1, waar met name de Zuiderburen na een goede 1ste helft misschien wel meer verdiend had! Voor volgende week staat de clash met Zuiderburen II weer op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *