Zuiderburen I overklast Zuiderburen II

Trainingsbal

Vanmorgen stond de derby uit het buurtvoetbal weer op de speelkalender. Deze werd vooraf gegaan door het maken van de teamfoto's. Na 3 gelijke spelen op rij wist Zuiderburen I op deze stralende zondag eindelijk weer eens te winnen. In een eenzijdige tweestrijd troefde het Zuiderburen II op alle fronten af.

Het duel begon nochtans met een domper voor de geel-roden toen tijdens het inschieten Cees' vinger uit de kom schoot. Dennis, de vervanger van Cees, werd in de wedstrijd echter nauwelijks op de proef gesteld. Zuiderburen II kon als excuus de naweeën van de vrijgezellendag van Michel opvoeren, die gister plaatsvond en waarbij de nodige liters alcohol genuttigd werden door meer dan de helft van de selectie van groen-wit.

In de eerste helft hield Zuiderburen II de schade nog beperkt, maar waren de beste mogelijkheden wel voor team 1. Zo moest de keeper menig maal handelend optreden o.a. op een goed schot van Marco in de openingsminuten en had de doelman geluk toen diezelfde Zuiderburen I-spits de buitenkant van de paal trof.
Uiteindelijk was het toch Zuiderburen I dat in de persoon van linkshalf Gijs de score opende. Met een eenvoudige maar doeltreffende actie was hij aan de zijlijn z'n directe tegenstander te slim af, trok vervolgens naar binnen en besloot uiteindelijk zelf uit te halen; met succes.

Zuiderburen II voetbalde in die fase nog aardig mee maar kon er slechts één kleine mogelijkheid om te scoren tegenover zetten. Jan had echter te veel tijd nodig om de voorzet vanaf rechts te controleren. Twaalf minuten voor rust viel Bart (notabene de nuchterste Zuiderburen II-speler, samen met Jan) uit, met een zere enkel.
De logischerwijs niet geheel okselfrisse Michel was zijn vervanger. Kort daarna verdubbelde Mark Jansen bijna de score namens de geel-roden, maar in twee instanties met behulp van de paal was de keeper toch de baas over de bal en redde hij voor de doellijn.

De openingsfase na rust kwam groen-wit nog aardig door en Roel kreeg nog een kansje na een vrije trap van Harm, maar hij kwam net te kort. Hierna kreeg Zuiderburen I legio mogelijkheden om verder weg te lopen van de gestreepte clubgenoten. Zo schoot o.a. de zeer actieve Gijs uit kansrijke positie over.

De druk op de Zuiderburen II defensie nam zienderogen toe, zo constateerde ook het publiek. Dit resulteerde na 18 minuten tot twee corners op rij. De eerste werd nog onschadelijk gemaakt, maar bij de tweede was het kopspecialist Eric Cox die al inlopend knap binnen knikte. Dit bleek een bevrijdende treffer, want hierna ging het van een leien dakje voor de geel-rode formatie.

De andere Erik (met een k) tekende van dichtbij voor de 3-0. Hierna was het verzet van Zuiderburen II helemaal gebroken. Op 8 minuten van het einde zette Teun nog wel even aan, maar de aanval werd door Martien en Paul gezamelijk geneutraliseerd. De daaropvolgende tegenaanval werd wel besloten met een doelpunt. Via Ron en Gijs kwam de bal uiteindelijk bij Mark die met een diagonale schuiver in de verre hoek het net voor de vierde keer liet bollen.

In de slotfase zette Jannes met zijn zesde doelpunt van het seizoen de eindstand van 5-0 op het scorebord. Met een schot van afstand passeerde hij de keeper in de korte hoek. Aanstaande zondag speelt Zuiderburen I tegen koploper 'het Bronneke'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *