Zuiderburen II zeer overtuigend langs de Bimt

Twee ballen

In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Zuiderburen II een ruime overwinning behaald tegen ‘De Bimt’. Op het Sportparkveld kreeg het tiental van ‘De Bimt’ er ongenadig hard van langs: 6-2. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de Zuiderburen. Na een kwartier spelen hadden de Zuiderburen al afstand genomen.

Eerst schoot John van dichtbij de openingstreffer binnen nadat hij de bal in de voeten gespeeld kreeg van de tegenstander. 1-0. Vervolgens omspeelde Renier beheerst de keeper van ‘De Bimt’, zodat halverwege de eerste helft de 2-0 op het scorebord stond. Toch raakte Zuiderburen II halverwege de eerste helft de controle over de wedstrijd kwijt. Door slecht verdedigen kon een aanvaller van ‘De Bimt’ de bal vanaf de rand van het strafschopgebied vrijuit uithalen en de aansluitingstreffer maken.

Niet lang daarna ging de Zuiderburen II–verdediging weer niet vrijuit, waardoor een aanvaller van ‘De Bimt’ via een boogbal met de buitenkant van de voet schitterend achter keeper Willem schoot: 2-2. Toch wist Zuiderburen II met een voorsprong de rust in te gaan, toen Michel van dichtbij de 3-2 binnenschoot.

Na rust kreeg Zuiderburen II meer en meer vat op de wedstrijd. Voorin was John zijn directe tegenstanders constant te snel af en dat leidde tot onrust in de defensie van ‘De Bimt’. Achterin won uitblinker Ron Lavrijsen bijna al zijn duels waardoor ‘De Bimt’ nauwelijks meer in de buurt van keeper Willem kwam. Het duurde dan ook niet lang voordat John de marge verdubbelde.

Eerst ontglipte hij de verdediging en vervolgende rondde hij koeltjes af: 4-2. Een paar minuten later zette hij zijn ploeg zelfs op 5-2. In de laatste tellen van de wedstrijd zette Tommy, die net weer terug in het veld was na een gele kaart vanwege commentaar op de scheidsrechter, de eindstand op het scorebord: 6-2. Zuiderburen II kan uiterst tevreden terugkijken op een sterke wedstrijd tegen de huidige nummer twee van de competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *