Zuiderburen II nestelt zich in top klassement

Twee ballen

Met een 3-1 overwinning op 'de Red Coral' heeft Zuiderburen II zich in de top van het klassement genesteld, achter 'het Bronneke' en Zuiderburen I. Hoewel 'de Red Coral' de laatste positie in dit klassement bezet, is een overwinning op deze tegenstander voor Zuiderburen II de laatste jaren niet vanzelfsprekend gebleken.

Ook deze keer kwam Zuiderburen II, spelend in het groen op achterstand. Een laag voorgegeven vrije trap verraste de Zuiderburen verdediging en een aanvaller van 'de Red Coral' profiteerde hier van door de bal in de rechter onderhoek van het doel te plaatsen.

Voorafgaand aan deze goal had Zuiderburen II ook al enkele kleine mogelijkheden gehad. Met name de bedrijvige Renier vormde een plaag voor de defensieve mankrachten van 'de Red Coral'. Meerdere malen ontbeerde hij het geluk. Halverwege de eerste helft trof hij dan toch doel.
Een verre uittrap van Wil viel tussen de laatste linie en de keeper. Renier dook in het gat en kopte de bal over de uitgekomen keeper. Dit, vooral voor Renier bevrijdende doelpunt, had het team moeten inspireren om door te drukken, maar er heerste vooral onrust in de ploeg, wat het spel niet ten goede kwam. Met een knappe redding voorkwam Wil dat de Red Coral opnieuw op voorsprong kwam na een directe vrije trap. Het spel bleef hierna een beetje op en neer golven, maar tot de rust bleven doelpunten uit.

Na de thee stelde Zuiderburen II meteen orde op zaken. Binnen 5 minuten stond het 3-1. Het eerste doelpunt kwam tot stand na een mooie aanval over de rechter flank. Renier stuurde Eric Bel de diepte in, die een perfecte voorzet afleverde op de opstomende spits Mark Boogaerts. Met de punt van z'n schoen kon hij de bal nog net toucheren waardoor deze bij de eerste paal binnen viel.

Kort daarna haalde de jarige Harm Goorman definitief de trekker over. Op de rand van de 'zestien' kreeg hij de bal, legde hij aan en met een curve verraste hij de 'Red Coral'-goalie. In de resterende speeltijd waren er nog tal van mogelijkheden om de score verder op te voeren, hoewel het spel nog steeds niet flitsend was.
Tot twee keer toe leek 'man van de wedstrijd' Renier te scoren. Zijn eerste poging stierf in schoonheid toen hij na een solo actie de lat trof en de tweede keer wilde hij afspelen waar hij beter voor eigen succes had kunnen gaan. Even leek 'de Red Coral' toch nog terug te kunnen komen in de wedstrijd. Keeper Wil liet een makkelijke vangbal los, waardoor er een 100% kans ontstond voor de centrumspits van 'de Red', maar gelukkig voor Zuiderburen II stond zijn vizier niet op scherp en ging zijn poging over. Hierdoor bleef het 3-1 en kwam het seizoenstotaal op 6 punten. Aanstaande zondag speelt Zuiderburen II op het sportpark tegen 'Reuselcity'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *