Zuiderburen I in negatieve spiraal terecht gekomen?

Trainingsbal

Het heeft er alle schijn van dat Zuiderburen I in een negatieve spiraal terecht is gekomen. Waar eerder dit seizoen met 1-1 gelijk gespeeld werd tegen Reuselcity, werd deze keer verloren met 2-1 tegen 'de Bruintjes'. Een luie aanval, een trage verdediging, een onoplettend middenveld of een combinatie van dit alles(?) brengt Zuiderburen I op 5 verliespunten.

Enig lichtpuntje betrof keeper Cees die de tegenstander weerhield de score verder uit te bouwen. In het begin van de eerste helft overspoelde 'de Bruintjes' de Zuiderburen. Eerstgenoemd team nam risico, door de voorstopper op te schuiven naar het middenveld. Zodoende kwam het middenveld van Zuiderburen I een mannetje tekort. Ook de verdediging van Zuiderburen I had geen antwoord op de geslepen spitsen van de opponent. Menig maal kwam Cees goed uit zijn goal en voorkwam verder gevaar.

Hoewel Zuiderburen I gewaarschuwd was, kon het niet voorkomen dat het met 1-0 achter kwam. Een zoveelste aanval van de opponent had dit keer succes. De opgekomen middenvelder loste diagonaal een schot welke in de korte hoek doel trof. Na de aftrap leek Zuiderburen I wakker geschud en zette iets meer druk. Dit leverde niet direct het gewenste resultaat op, maar na enige tijd vond Zuiderburen I de mogelijkheid om te counteren. Dennis gaf een pass op Eric Cox die op zijn beurt Marco vond. Marco aarzelde niet en zette beheerst zijn voet tegen de bal 1-1.

Na de thee werd het spel van Zuiderburen I niet veel beter. De druk van de opponent bleef groeien en bracht regelmatig gevaar. Zo trof de opponent de paal en werd zij meermaals geplaagd door keeper Cees. Ondanks dit alles was 'de Bruintjes' het team dat de score mocht verdubbelen. Met een ongelukkig uitverdedigen werd de hand van Dennis geraakt, waar dit 'de Bruintjes' een penalty opleverde. De spits van de Bruintjes schoot hard en buiten bereik van Cees de bal binnen 2-1.

Een enkele uitbraak van de Zuiderburen leverde geen resultaat en de eindstand bleef op 2-1. Hopelijk kan Zuiderburen I de negatieve spiraal doorbreken en komende weken met winst het veld verlaten. Eerstvolgende keer lijkt dit een hele opgave te zijn. Zuiderburen I voetbalt dan voor de beker tegen de nog ongeslagen competitieleider de Stampers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *