Zuiderburen II capituleert in tweede helft

Twee ballen

De kracht van 'het Bronneke' werd vooraf onderkend en met het gemis van Jeroen en Frans en een licht geblesseerde Michel beloofde het een schier onmogelijke opgave te zijn om punten te pakken tegen voornoemde oponent. Om 11 uur was de aftrap op het 'Bruintjes'-veld.

Al snel bleek het veldspel éénrichtingsverkeer, maar de Zuiderburen defensie zette duidelijk haar beste beentje voor. Er werd weinig ruimte weggegeven en hard gewerkt voor elkaar. Er waren wel enkele penibele situatie voor het doel van Willem, maar al bij al kreeg het 'Bronneke'-offensief weinig opgelegde kansen.

Aan de andere zijde viel maar één aardige mogelijkheid te noteren. Door matig uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van Harm, die ruimte voor zichzelf creëerde, maar zijn doelpoging vervolgens over zag gaan, waar hij eigenlijk af had moeten leggen op links.

Nadat Mark met een krachtige sliding een aanvalsopzet neutraliseerde, leek 10 minnuten voor rust toch de 1-0 voor 'het Bronneke' een feit. Het vizier van de rechtsbuiten stond echter niet op scherp en hij prikte de bal links langs het doel.

Na de thee moest de Zuiderburen afweer zich snel gewonnen geven. De eerste 2 doelpunten van 'het Bronneke' kwamen beide voort uit inworpen aan de linkerflank. Bij beide doelpunten werden dekkingsfouten gemaakt, waardoor de tegenstander eenvoudig in het zadel geholpen werd.

Op dat moment was het verzet nog niet helemaal gebroken, maar toen ook de 3-0 volgde was het pleit beslecht. En de teloorgang was nog niet ten einde. Zo was Rick in eerste instantie daadkrachtig bij een diepe bal, maar tegelijkertijd ongelukkig omdat zijn beweeglijke directe tegenstander de bal gelukkig in zijn voeten meekreeg en de 4-0 tegen de touwen werkte.

Nadat er nog een bal op de lat belandde werd het uiteindelijk 5-0 door een poging van grote afstand. Hiermee was de 4e competitie-nederlaag een feit. De eerste winst in de competitie laat nog zeker meer dan een week op zich wachten, want komende zondag wordt er weer voor de beker gespeeld, waarin Zuiderburen II tot op heden wel succesvol was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *