Zuiderburen I naar halve finale

Trainingsbal

Gisteravond stonden de kwartfinales van de beker op het programma. Hierin kwam Zuiderburen I uit tegen dezelfde tegenstander als vorige week, namelijk 'Reuselcity'. Dit team was teruggekeerd in de competitie als gevolg van de loting, nadat het eigenlijk al uitgeschakeld was voor de zogenaamde Jeku-sport-cup.

Deze kans leek het team met beide handen aan te grijpen, want de spelers van 'Reuselcity' kwamen goed uit de startblokken en begonnen erg fel. Binnen 5 minuten keek Zuiderburen I dan ook al tegen een achterstand aan. Een lange bal vanaf de linkerflank van 'Reuselcity' werd door de linksbuiten over Cees gekopt, die iets voor de doellijn stond.

Na dit doelpunt bleef de groen-zwarte formatie aan de hand van hun centrale middenvelder voor gevaar zorgen, met zo nu en dan aardig combinatiespel. De Zuiderburen kregen maar weinig grip op het team, maar toch kwamen er wel enkele kansjes. Allereerst via een vrije trap van Leon, maar deze mistte precisie. Later zag Marco het goede afjagen van de keeper nog bijna beloond worden, met een doelpunt, maar dit werd voorkomen door de laatste man van 'Reuselcity'. Ook een kopkans van Frans en nog een vrije trap van Leon troffen geen doel en daardoor ging Zuiderburen I rusten met een 1-0 achterstand.

Na een kwartier in de tweede helft kwamen de 'geel-roden' dan toch op gelijke hoogte. De keeper moest een afstandschot lossen. Marco anticipeerde hier goed op en kon eenvoudig raakschieten. Na dit doelpunt kwam Zuiderburen I pas op dreef.
Frans stelde orde op zaken voor het team, door na een individuele actie de bal in de verre hoek te prikken en hiermee voor de 2-1 voorsprong te zorgen. Een harde schuiver van Dennis werd even later goed geparreerd door de reservekeeper van 'Reuselcity', maar hij moest het antwoord schuldig blijven op een schot van invaller Ron Lavrijsen, die in het zestienmetergebied goed vrijgespeeld werd door Jannes, die een prima partij speelde.

Het verweer was hierna over. Jannes werd nog wel van scoren afgehouden door de keeper na een verwoestend schot, maar Marco trof zo'n 5 minuten voor tijd wel voor de tweede keer doel, op aangeven van Eric cox. Na een matige eerste helft werd in de tweede helft alles toch nog rechtgezet en is Zuiderburen I verzekerd van een plaats bij de laatste 4. Volgende tegenstander komt uit de partij tussen 'het Bronneke' en 'de Valk' die aanstaande woensdag spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *