Zuiderburen I met enig ongemak voorbij Red coral

Trainingsbal

Afgelopen Zondag, om half 10, stond Zuiderburen I 'paraat' om de strijd aan te gaan met de 'Red Coral'. De wedstrijd begon zonder zekerheden Frank en Dennis, die zich deze wedstrijd lieten passeren voor een andere grote hobby. Ook het feit dat de aftrap al om half 10 plaatsvond bracht – op het eerste gezicht – problemen met zich mee.

Doorgaans betrouwbare voetballers als 'Stront' en 'Vlek', maar ook Ron herinneren zich te weinig om een verslagje te typen. Dit alles zegt genoeg over de staat van paraatheid waarin Zuiderburen I om half 10 verkeerde. De eerste helft begon Zuiderburen I slap en de grootste kansen lagen op de voet van de diepste aanvaller van de opponent. Tot tweemaal toe liet deze man de verdediging van Zuiderburen I achter zich, en kwam oog in oog met doelman Ad. Gelukkig troffen beide schoten geen doel.

Het team van Zuiderburen I liep niet geolied tot frustratie van enkele spelers, zoals Rob, aan wiens inzet het niet ontbrak. Dit mocht niet baten; de mannen van Hans troffen vooralsnog geen doel, waardoor het tot aan de tweede helft 0-0 bleef.De tweede helft begon Zuiderburen I met meer agressie waardoor al snel het doel van de opponent bestookt werd. De goals lieten nog even op zich wachten, maar het vertrouwen groeide en het spel werd stilaan beter. Zuiderburen I begon weer te combineren en bracht zich tot aan het zestienmetergebied van de tegenstander.

De eerste goal kwam van laatste man Erik. Zonder te twijfelen schoot hij een terugspeelbal direct op goal. De keeper had hier geen passend antwoord ('godverdomme') op en het verlichtte tevens de druk voor Zuiderburen I: 1-0. Hoewel het tot dusver geen oogstrelende wedstrijd was, werd het meer en meer leuker voor de Zuiderburen aanhang. Hoekschoppen en ballen die rakelings over of langs gingen, volgden bij het zoeken naar de 2-0.

De 2-0 kwam van Marco’s voet. Een perfecte pass van Eric op Rob kon door laatstgenoemde net niet worden binnengekopt, door goed storen van een 'Red'-verdediger. Rob toonde zijn kracht, veroverde de bal en bracht hem temidden van alle verdedigers tot aan Marco, welke op zijn beurt zijn klasse toonde en de bal tegen de touwen werkte.

Ook de derde en laatste Zuiderburen goal kwam op naam van Marco. Hij anticipeerde goed op een bal afkomstig van Wim en nam de 3-0 voor zijn rekening. In de slotfase van de wedstrijd kon de 'Red' nog 3-1 maken. De linksbuiten kreeg ongehinderd de bal in de voeten en verschalkte met een lange bal, doelman Ad. Komend weekend om 11 uur zal er gevoetbald worden tegen 'het Bronneke'. Het is zaak dat Zuiderburen I goed uit de startblokken komt en gedurende de hele wedstrijd keihard werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *