Zuiderburen II komt met de schrik vrij

Twee ballen

Zuiderburen I werd vorige week een handje geholpen door 'Reuselcity' door twee penalties in de schoot geworpen te krijgen. Hier mocht Zuiderburen II vanochtend niet vanuit gaan toen zij het eveneens opnam tegen de groenhemden. Na 70 speelminuten mocht team 2 van de Zuiderburen de handen dan ook dicht knijpen dat het met de 3 punten naar huis ging.

In de eerste helft ontstond er een evenwichtige partij, waarbij het spel van de Zuiderburen wat geraffineerder was. De beste kansen waren dan ook voor de 'rood-zwarten'. Een goede uitval met Renier als belangrijke schakel leidde dan ook de 1-0 in. Uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van Jeroen die deze weer doortikte op Bart. Laatstgenoemde aarzelde niet en joeg de bal in de kruising.

Een fase later was Zuiderbruen II dichtbij een verdubbeling van de score, maar de Reuselcity-doelman kon door zich volledig te strekken nog net de vingertoppen tegen de bal zetten na een poging van Jeroen. In de rebound kwam Renier net te kort. Een afstandschot van 'Reuselcity' draaide gelukkig voor iedereen die de Zuiderburen een warm hart toedraagd, naar buiten toe, waardoor dit schot langs ging. De 1-0 leek dan ook de ruststand te worden, maar toch viel net voor het rustsignaal toch nog de gelijkmaker.
In eerste instantie wist Michel een corner weg te werken, maar toen deze voor de tweede keer ingebracht werd mocht de mee opgekomen centrale verdediger geheel vrijstaand inkoppen.

Na de rust werd Zuiderburen II flink teruggedrukt op de eigen helft. De uitvallen leverden nog wel gevaar op, maar het was vooral 'Reuselcity' dat het spel maakte. Verscheidene malen hiel Zuiderburen II met hangen en wurgen stand. De eerste peniblele situatie ontstond uit een vrije trap. De man van de gelijkmaker kwam weer vrij voor de goal. Dit keer redde Wil zeer bekwaam, want menigeen had deze goal al geteld.

Aan de andere kant had Jeroen ook een goede kans, maar in tegenstelling tot een week eerder stond zijn vizier dit keer minder scherp. Hij kwam alleen voor de keeper, maar de twijfel sloeg toe toen hij zoveel tijd kreeg en z'n boogballetje misluktte dan ook. Wellicht was afspelen op Harm een betere optie geweest.

Toch kwam de 2-1 voorsprong er wel. Frans werd op rechts diep gestuurd, kneep naar binnen en werd op de rand van de 'zestien' gevloerd: penalty. Michel nam deze voor zijn rekening, maar stuitte op de keeper. Harm reageerde echter alert en scoorde uit de rebound.

De gelijkmaker van 'Reuselcity' leek toch alweer snel in de lucht te hangen. Een verwoestend schot spatte uiteen op de kruising en kaatste bij de tweede paal terug het veld in. De aanvallende middenvelder van 'Reuselcity' die daar vrij stond had al een goal in gedachte, maar Wil was er op tijd bij om zijn kopbal te parreren.

Pogingen van Zuiderburen II om de score verder uit te breiden, krijgen de kwalifcatie kleine kans mee. Aan de andere kant was het nog wel even de billen bij elkaar knijpen. Wil wachtte langer dan de toegstane 6 seconden met een uittrap, waarna de scheidsrechter een vrije trap in het strafschopgebied toekende. Gelukkig ging deze poging naast.

In de allerlaatste minuten ging het spitsenduo Jansen en Jansen nog bija met de 3-1 aan de haal. Frans zette goed door na een diepe bal en zag Jeroen op de penaltystip vrij staan. Hij wist deze kans echter niet te verzilveren, waardoor het 2-1 bleef. Gezien de tweede helft mag Zuiderburen II niet ontevreden zijn met deze overwinning. Volgende week zondag is de 'Red Coral' de tegenstander en is het zaak de zegereeks voort te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *